Patikrinę informaciją, zarasiškiai aplinkosaugininkai miške prie Šlaitų kaimo aptiko ir pastatytų spąstų, o vienuose iš jų rado ir įkliuvusį jau nebegyvą mangutą. Pasidalijus informacija su kolegomis iš Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos, buvo parengtas bendras pažeidėjo sulaikymo planas.

Daugiau kaip dvi savaites pasikeisdami, Zarasų rajono agentūros ir GGAI pareigūnai stebėjo šią vietą, kol pagaliau kovo 7 dieną apie pietus, prie spąstuose įkliuvusio manguto atėjo pilietis ir žvėrį pasiėmė.
Spąstus paspendęs brakonierius ir sugautas mangutas

Zarasiškiai jį sulaikė ir apie tai nedelsdami informavo Utenos RAAD GGAI. Atvykę į įvykio vietą pareigūnai iš Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos, aiškindamiesi pažeidimo padarymo aplinkybes, nustatė, kad neteisėtai medžiojęs asmuo, tai pilietis D. K. iš gretimo Pakerių kaimo.

Beje pažeidėjas turėjo medžiotojo bilietą, bet medžiojo svetimuose medžioklės plotuose, neturėjo medžioklės lapo ir kaip minėjome, medžiojo draudžiamais įrankiais. Už šį pažeidimą jam pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą teks iki 3 metų atsisveikinti su teise medžioti, bus konfiskuoti medžioklės įrankiai, o už neteisėtai sumedžiotą mangutą dar reikės sumokėti 548 Lt.

Pastebėjus daromus pažeidimus aplinkosaugininkai prašo informuoti Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.