Trečiadienį siūlytam variantui, kad galima būtų medžioti bet kokį plotą turinčiam žemės ar miško savininkui, jei nuosavybės teises į žemę jis turi ne trumpiau nei 5-erius metus nepritarta. Iš 88 balsavusiųjų, už tokį siūlymą pasisakė 31, prieš – 22, 35 susilaikė. Taip pat nepritarta ir siūlymui taikyti 30 ha ribą.

Vietoj to, nutarta, kad medžioti galės tik tie žemvaldžiai, kurie turi nemažiau kaip 100 ha žemės.

Posėdžio metu vėl buvo prisiminti trečiadienį Aplinkos apsaugos komitete svarstyti Seimo narių pasiūlymus dėl šio įstatymo. Nepritarta siūlymui sudaryti sutartis tarp medžiotojo ir miško ar žemės savininko - laukiniai gyvūnai negali būti sutarties objektas – jie yra valstybės nuosavybė. 

Seimo narys Remigijus Žemaitaitis, pasisakęs už medžioklės įstatymo pataisas apgailestavo, kad gali būti problemų su mažais ūkininkais: „Jie gali turėti tam tikrų pretenzijų. Manau, kad tas draudimo institutas, kuris atsiranda įstatyme, yra teigiamas, geras dalykas. Balsuodami už - mes įgyvendinsime Konstitucinio teismo sprendimą“, - prieš galutinį balsavimą sakė R. Žemaitaitis.

Gintaras Steponavičius, pasisakęs prieš įstatymo priėmimą, oponavo R. Žemaitaičiui, kad 100 tūkst, miškų ir žemės savinininkų interesai ir toliau bus ne vienerius metus paminti. Ir toliau visą muziką užsakinės Bronius Bradauskas su kolegomis [..] Ką reiškia šitos pataisos? Tai reiškia, kad žvėrys bus nebe valstybės, nebe niekieno, o žvėrys bus Broniaus Bradausko ir jo draugijos narių žvėrys“.

„Manome, kad privatus ūkis ir nuosavybė yra gerai, bet kažkodėl atskirose srityse išlieka sovietinė tvarka. Medžioklės monopoliu yra suinteresuoti medžiotojų būreliai, jie riboja žmonių priėmimą, nes jiems taip yra patogiau. Jiems patiems tenka daugiau žvėrių, jie gauna didesnę naudą, o kad miškų, kuriuose tie žvėrys išauga, savininkų, interesai paminami, jiems visai neįdomu. Dabar kas yra padaryta – tai kosmetiniai pagerinimai, nes greičiausiai stambūs žemvaldžiai ir taip yra medžiotojai, yra padarytas sprendimas, kuris apgauna žmones“, - savo nuomonę išdėstė Seimo narys Edmundas Jonyla.

Už visą įstatymų pakeitimo projektą balsavo 64, 63 pasisakė už, 0 - prieš, 1 susilaikė. Įstatymų paketas nebuvo priimtas, nes norint priimti įstatymą reikia, kad balsavime dalyvautų bent 71 Seimo narys.
Citata
Dabar kas yra padaryta – tai kosmetiniai pagerinimai, nes greičiausiai stambūs žemvaldžiai ir taip yra medžiotojai, yra padarytas sprendimas, kuris apgauna žmones.

Trečiadienį Aplinkos apsaugos komitetas svarstė paskutinius Seimo narių pasiūlymus dėl šio įstatymo. Svarstyme nepritarta siūlymui sumažinti medžioklės ploto vieneto plotą : nuo 1000 ha iki 100 ha bei neleista sudaryti sutartis tarp medžiotojo ir miško ar žemės savininko. Nuspręsta, kad laukiniai gyvūnai negali būti sutarties objektas, nes yra valstybės nuosavybė.

Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas Algimantas Salamakinas trečiadienį teigė, kad blogiausias variantas būtų, jei Prezidentė, kaip kažkada Prezidentas Valdas Adamkus, vetuotų šį įstatymą arba įstatymas būtų nepriimtas Seime. Jo nuomone, šios pataisos – didelis žingsnis į priekį.

Skaičiuojama, kad šiuo metu miškų savininkų yra apie 240 tūkst., daugelis jų – smulkūs, valdantys po kelis hektarus. Medžiojančių medžioklės plotuose yra maždaug 30 tūkst.