Nuo spalio 15-os iki vasario 1-os Lietuvoje leidžiama medžioklė su varovais. Tad baigiantis šiam sezonui aplinkosaugininkai dar kartą patikrino medžiotojus. Buvo tikrinami Šiaulių, Akmenės, Joniškio, Telšių ir Plungės rajonų medžioklės plotai. Matyt dėl prasto oro paskutinės medžioklės nebuvo gausios. Aplinkosaugininkai sutiko ir patikrino apie 70 medžiotojų ir varovų.

Reido metu buvo tikrinami medžioklės dokumentai: medžioklės lapai, medžiotojų bilietai, leidimai laikyti (nešiotis) ginklus. Buvo žiūrima, ar patikrintos medžiotojų saugaus elgesio medžioklėje žinios ir praktiniai medžiotojų įgūdžiai. Taip pat atkreiptas dėmesys į medžiotojų ir varovų aprangą bei blaivumą. Apžiūrėti sumedžioti žvėrys.

Medžioklės taisyklių pažeidimų nenustatyta. Visi medžiotojai turėjo gerai užpildytus dokumentus, medžioklės lapai buvo užpildyti laikantis reikalavimų. Tiek medžiotojai tiek varovai buvo blaivūs ir vilkėjo reikalavimus atitinkančią aprangą.

Tiesa, medžioklės plotai buvo ne visi tvarkingi. Joniškio ir Akmenės rajonuose rasta netvarkingų šėryklų. Vietomis maistas išpiltas tiesiog ant žemės, kai kur maisto kiekiai gerokai viršija leistinas normas. Surašyti patikrinimo aktai, pažeidimai užfiksuoti, o atsakingiems asmenims bus surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai ir skirtos baudos.
Aplinkosaugininkai medžiotojams turėjo nemažai priekaištų

Reido metu tikrinti ne tik medžiotojai bet ir žvejai. Dėl stipriai tirpstančio ledo ir prasto oro, jų sutikta vos keletas. Žvejai turėjo smaigus, virves ir žvejo bilietus. Aplinkosaugininkai užkietėjusius žvejus perspėjo, kad ledas jau nėra saugus.

Pernai tuo pačiu metu surengus reidą buvo patikrinta daugiau kaip 300 medžiotojų ir daugiau kaip 100 žvejų. Tuomet buvo nustatyta 13 medžioklės ir žvejybos taisyklių pažeidimų.