Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai gavo informaciją, kad Rokiškio rajone, Kamajų seniūnijos, MŽD Vilniaus skyriaus, „Energetiko“ medžiotojų kolektyvo medžioklės plotuose, Dubės pelkės pakrūmėse, ties Nečionių kaimo riba, vakarais girdisi pavieniai šūviai. Rengiant reidus ir prižiūrint minėtą teritoriją, informacija pasiteisino.

Nustatyta, kad reido išvakarėse, nežinia kieno įrengtoje vienoje šėryklų sumedžiotas šernas ir dviejų asmenų išvilktas iš sumedžiojimo vietos. Vilkimo ir kraujo pėdsakas baigėsi prie kelio Duokiškis – Šetekšniai, kur grobis pakrautas į automašiną. Jau apsnigtos automašinos vėžės vedė Duokiškio miestelio link, kur jos įsimaišė su kitų automobilių vėžėmis ir eilinį kartą pareigūnams teko spręsti sudėtingą kryžiažodį. Visgi į pavakarę ėmė aiškėti pažeidimo padarymo motyvai, surasta keletas įkalčių ir įtarimai suko medžiotojo kryptimi.

Nustatyta, kad medžiotojas buvo įsirengęs net dvi šėryklas žvėrių viliojimui, prie Dubės pelkės krūmų, ir kartais patykodavo prie šių šėryklų, nors jis ir nėra šių medžioklės plotų vieneto kolektyvo narys. Labai sunkiai, labai nenoriai, tik priremtas neginčijamų įrodymų brakonierius pripažino paklojęs jauniklį šerniuką prie Dubės krūmų, kurį su draugu ir tempė iki automobilio, nes prie pelkės buvo stora sniego danga. O žinant pasekmes pripažint negerą poelgį buvo ir priežasčių, nes už neteisėtą jauniklio šerno sumedžiojimą teks sumokėti 318,90 Lt atlyginant padarytą žalą gamtai, vienerius metus teks „pailsėti“ nuo medžioklės, nes tiek laiko Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos nutarimu atimta teisė medžioti, ir nesenam medžiotojui aišku labai gaila konfiskuoto medžioklinio šautuvo.

O reikėjo tiek nedaug, tik susiderinti su medžiotojų kolektyvu, kartu su kolegomis medžioti ir nesistengti vienam suvalgyti visą šerniuką.