Liepos 6 d., sekmadienį, budintis ekipažas iš poilsiautojų gavo informaciją, kad, plaukdami Gulbio ežeru, jie įsipainiojo į statomą tinklą. Kai pradėjo jį pjaustyti, bandydami atlaisvinti variklio sraigtą, prie jų valtimi priplaukė vyras su moterimi ir ėmė kolioti, o kad nepasitenkinimas būtų išreikštas dar įtikinamiau, moteris poilsiautojams parodė nuogą užpakalį, nekreipdama dėmesio į tai, kad valtyje buvo ir mažametis vaikas. Po to išsitraukė pastatytą tinklą ir grįžo į krantą.

Pagal informaciją nuvykę į nurodytą vietą, aplinkosaugininkai susitiko su minėtais poilsiautojais. Šie pateikė vaizdo įrašą apie vykdytą pažeidimą ir įvykusį konfliktą. Nuplaukę į nurodytą vietą ežere, pareigūnai surado dar vieną pastatytą tinklą. Peržiūrėjus filmuotą medžiagą, beliko surasti tik neteisėtą žvejybą vykdžiusius asmenis. Vis tik aplinkosaugininkų laukė įdomus vakaras.
Citata
Supratusi, kad prisidarė dar daugiau problemų, moteris puole skambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 ir pareiškė, kad aplinkosaugininkai ją… prievartauja.


Atvykus policijos pareigūnams, ši pilietė nepadoriais veiksmais ir elgesiu bandė įrodyti, kad buvo prievartaujama.

Kai ant kaimo keliuko palikę automobilį pareigūnai įžengė į pakrantėje esančios sodybos kiemą, juos pasitiko gerokai įkaušusi kompanija. Pareigūnams paaiškinus, kodėl atvyko, kompanija suagresyvėjo.

Girtumo lygis moteriškai giminei gėdos nepadarė

Keiksmažodžiais, grasinimais sutikti pareigūnai iš karto pažino vaizdo įraše užfiksuotą moterį ir pradėjo pažeidimo forminimo procedūrą. Paaiškėjo, kad tai M. K. iš Golbos kaimo (Molėtų r.). Pastaroji dar labiau įsiuto. Bandė sudaužyti aplinkosaugininkų video kamerą, o kai to padaryti nepavyko - smeigė peiliu į aplinkosaugininkų pripučiamos guminės valties korpusą. Valtis subliuško. Dėl valstybės turto sugadinimo iš chuliganiškų paskatų, aplinkosaugininkai kreipėsi į policiją.

Supratusi, kad prisidarė dar daugiau problemų, moteris puole skambinti Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 ir pareiškė, kad aplinkosaugininkai ją… prievartauja.

Atvykus policijos pareigūnams, ši pilietė nepadoriais veiksmais ir elgesiu bandė įrodyti, kad buvo prievartaujama. Kadangi jau į šeštą dešimtį įkopusios ir iš pažiūros neblaivios moters parodymais ir jos elgesiu nei policijos pareigūnai, nei aplinkosaugininkai nebuvo labai sužavėti, visi nusprendė patikrinti pilietės blaivumą.

Rezultatai moteriškai giminei gėdos nepadarė – 3,91 promilės! Tokioje būsenoje ne kiekvienas vyras galėtų išbūti vertikalioje padėtyje, skambinti telefonu ir švaistytis peiliu. Nepaisant visų šios pilietės ir jos kompanijos chuliganiškų veiksmų, už neteisėtą žvejybą jai surašytas administracinės teisės pažeidimų protokolas, paimta valtis. O už piktybiškai sugadintą valstybės turtą ir chuliganišką elgesį jos laukia atskira procedūra. Nustatyta ir kito asmens, dalyvavusio traukiant tinklus, asmenybė. Jam atsakomybės išvengti nepavyks.