Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Visagino savivaldybės agentūros pareigūnai 2014-09-05 atliko specialiosios žvejybos, kurią Visagino ežere vykdė Gamtos tyrimų centro Ekologijos instituto, Gėlųjų vandenų ekologijos sektoriaus specialistai, patikrinimą. Žvejyba buvo vykdoma pagal Aplinkos apsaugos agentūros  išduotą leidimą,  naudoti aštuoni selektyviniai ir penki paprasti statomi tinklaičiai. Darbų tikslas - mokslinių tyrimų temos „Žuvų tyrimai paviršiniuose telkiniuose ir jų ekologinės būklės įvertinimas pagal ichtiofaunos rodiklius“ vykdymas.

Atlikus patikrinimą buvo konstatuota kad, mokslininkai žvejybą vykdė su tinkamai pažymėtais tinklaičiais, atsakingi už žvejybą asmenys dalyvavo žvejyboje, žvejybos žurnalas buvo tinkamai užpildytas. Pažeidimų nebuvo nustatyta, todėl ir nuobaudos nebuvo taikytos.
Žvejybos įrankiai

Žvejybos metu buvo sugauta 21 kg. žuvies. Pagrindinį sugautos žuvies kieki sudarė karšiai. Visgi mokslininkai iš kelių vietinių gyventojų buvo sulaukę klausimų, ar šie ne brakonieriauja. Visagino savivaldybės agentūros pareigūnai patarė vykdant panašius darbus specialios žvejybos vietą žyminčiame stende pateikti daugiau informacijos apie pačią žvejybą ir jos tikslus, kad pateikiama informacija būtų išsamesnė.

Inspektoriai viliasi,  kad specialiųjų žvejybų vykdytojai atsižvelgs į inspektorių pateiktus patarimus ir kitose žvejybose naudos informatyvesnius stendus bei sulauks daugiau susidomėjusių, o ne priekaištaujančių piliečių dėmesio.