„Esu pikta, įskaudinta. Jaučiuosi tarsi apipilta srutomis. Šiandien (gruodžio 27 d.), nuvykome į savo svajonių namo statybos vietą. Pasidžiaugėme, kad pas mus lankosi svečiai – stirnos, nes išpėduotas visas žemės plotas. Ir išgirdome kažką čiurlenant. Galvojame, kad šaltinis ištryško? Galėsime džiaugtis nuolatos skaidriu ir šaltu vandenėliu? Ir ką jūs galvojate? Ogi mūsų kaimynas, esantis už gero 100 m., atsitempęs priešgaisrinę žarną, pajungęs siurblį, pumpuoja nuotekas į mūsų sklypą“, - Feisbuke piktinosi moteris.

Be to, ji pridėjo, kad buvo kreiptasi į policiją: „Iškvietėme policiją, surašėme pareiškimą, kreipsimės į gamtos apsaugą. Tikrai neleisiu tokiems „šiukšlėms“ teršti žemės. O dar pats augina tris vaikus – begėdis.“

Kitame socialinio tinklo įraše moteris paaiškino, kaip elgėsi kaimynas, kai atvyko policijos pareigūnai: „Policijai atvažiavus „kaimynėlis" puolė aiškinti, kad tai pirmas kartas. Ir kad jis neva pumpuoja lietaus vandenį. Kaip jums atrodo, ar gali taip atrodyti lietaus vanduo?" - rašė moteris.

Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento (Kauno RAAD) Kauno rajono agentūros vyriausiasis specialistas Gražvydas Bartkus GRYNAS.lt teigė, kad apie šį atvejį dar negirdėjo, bet tokių pažeidimų pasitaiko.

„Kol kas dar nieko nežinome, bet tokių atvejų su nuotekomis pasitaiko. Dažnai apie pažeidimus praneša kaimynai ir vis dar atsiranda tokių atvejų“, - sakė G. Bartkus.

Bauda už aplinkos teršimą nuotekomis pagal ATPK siekia nuo 115 iki 579 eurų.