Ši direktyva įpareigojo tiekėjus teikti informaciją, kaip jie mažina tiekiamo į rinką kuro ir energijos būvio ciklo metu ŠESD intensyvumą (būvio ciklas apima visus kuro išgavimo ir gamybos etapus – žaliavų gavybą, perdirbimą, transportavimą, platinimą ir deginimą transporto priemonėse). Nors toks įpareigojimas galioja jau nuo 2011 m., bet ligi šiol faktiškai nevykdomas, nes nebuvo nustatyti nei metodai, kaip skaičiuoti kuro ir energijos naudojimo ŠESD intensyvumą, nei reikalavimai ataskaitoms rengti.

Šią spragą panaikino visai neseniai, balandžio mėnesį, įsigaliojusi nauja ES Tarybos direktyva, kuri nustato degalų būvio ciklo metu susidarančio ŠESD kiekio skaičiavimo metodus ir atskaitomybės reikalavimus. Patvirtintoji metodika yra skirta atskiro tiekėjo visų tiekiamų kuro rūšių naudojimo ŠESD intensyvumo bendram apskaičiavimui.

Naujosios direktyvos nuostatas Lietuva, kaip ir kitos ES šalys, į nacionalinę teisę turi perkelti iki 2017 m. balandžio 21 d. Degalų į rinką tiekėjai pirmąsias ataskaitas privalės pateikti iki 2017 m. pabaigos.