Šiaulių regione nėra vandens telkinių, kur būtų leidžiama povandeninė žūklė, išskyrus privačius ar išnuomotus vandens telkinius. Žvejybos plotų naudotojai gali leisti povandeninę žūklę tai įrašę į mėgėjų žvejybos leidimo sąlygas, jei šie vandens telkiniai nepatenka į Vyriausybės nutarimais patvirtintuose valstybinių parkų ir jų zonų ribų planuose nustatytas rekreacinio funkcinio prioriteto zonas.

Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia žvejoti naudojant akvalangus bei kitus autonominio kvėpavimo prietaisus, vykdyti povandeninę žūklę tamsiuoju paros metu – nuo saulės laidos iki patekėjimo ar vandens telkiniuose, kuriuose povandeninė žūklė neleidžiama. Taip pat draudžia naudoti povandeninei žūklei strėles, kurių antgalis platesnis kaip 10 cm, šaudyti žuvis povandeninei žūklei skirtais šautuvais iš valties, braidant ar vaikštant pakrantėmis, vykdyti povandeninę žūklę neturint žūklės vietoje ryškiai matomo plūduro, naudoti kitų nei unguriai žuvų povandeninei žūklei dvišakius ar daugiašakius strėlių antgalius.

Limituota povandeninė žūklė leidžiama tik Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklėse nurodytuose vandens telkiniuose: Alaušo (Utenos r.), Asvejos (Molėtų ir Švenčionių r.), Baltųjų Lakajų (Molėtų r.), Didžiulio (Alytaus r.), Drūkšių (Zarasų r.), Vištyčio (Vilkaviškio r.) ežeruose ir Eelktrėnų tvenkinyje.

Akcijos metu aplinkosaugininkai, pasitelkdami į pagalbą neetatinius aplinkos apsaugos inspektorius, ir žvejus mėgėjus, vykdys sustiprintą žuvų išteklių apsaugos kontrolę. Pažeidėjams už mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimus gresia baudos iki 289 eurų su pažeidimo padarymo įrankių bei priemonių konfiskavimu. Be to, pažeidėjams už neteisėtai sugautas žuvis tektų atlyginti gamtai padarytą žalą.

Akcija tęsis iki rugpjūčio pabaigos. Asmenys, pastebėję pažeidimus, raginami pranešti bendruoju pagalbos numeriu 112.