Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vyresnysis specialistas Jonas Bacevičius GRYNAS.lt patvirtino, jog sklype, kuriame statomi nauji kotedžai, rasta 14 kubų sieros.

Nors šios pavojingos atliekos greičiausiai bus buvusių sklypo savininkų palikimas, jas sutvarkyti patikėta dabartiniam sklypo savininkui.

Kol kas medžiagos pervežtos į atvirą vietą, sklypo savininkas įpareigotas jas uždengti ir per 24 valandas atiduoti atliekų tvarkytojams.

„Greičiausiai tai yra palikimas nuo tarybinių laikų. Buvę savininkai neatsakingai pasielgė ir tokias atliekas užkasė žemėje. Anksčiau ši siera buvo naudojama šiltnamių dezinfekcijai. O ten anksčiau buvo didelis šiltnamių kompleksas. Tokią darome prielaidą“, - kalbėjo aplinkosaugininkas J. Bacevičius.

Vyresnysis aplinkosaugos pareigūnas Jonas Bacevičius

Šiuo metu statybvietėje jau pastatyti 4 kotedžai. Aplinkosaugininkas patikino, jog sierą uždengus nelaidžia medžiaga, žmonių sveikatai pavojaus nėra

„Aplinkai, mano nuomone, taip pat bus padaryta minimali žala“, - kalbėjo J. Bacevičius. Jis juokaudamas pridūrė, kad tikrai nesitiki, jog atsiras žmogus, kuris ateis į Vilniaus miesto agentūrą ir prisipažins prieš keliolika metų užkasęs žemėje tokį kiekį pavojingų atliekų.

Todėl atsakomybė sutvarkyti apie 10 tonų sieros ir taip pat administracinė bauda bus skirta dabartiniam sklypo savininkui.

Bendrovės „Toksika“ atstovas Nerijus Skridaila nesiryžo suskaičiuoti, už kokią sumą bendrovė priimtų jau paruoštas sieros atliekas, nes, jo teigimu, toks kiekis sieros - išskirtinis atvejis.

Vyras svarstė, jog tokį kiekį pavojingų atliekų sutvarkyti per parą laiko bus tikrai sudėtinga ir brangiai kainuos.

Savo ruožtu Vilniaus agentūros vyresnysis specialistas Jonas Bacevičius teigė, jog aplinkosaugininkai patikrins, kaip laikomasi jų nurodymo sutvarkyti pavojingas atliekas.