Žuvis supratę, kokios baudos gresia, piliečiai suskubo grąžinti į ežerą. Pasiteiravus, kokiu būdu pagavo žuvį, jei valtyje nėra meškerių, paaiškino, kad žuvį nusipirko iš kitų ežere žvejojusių žvejų.

Pareigūnų toks paaiškinimas neįtikino, todėl už neteisėtą žvejybą, neturint leidimų buvo surašyti protokolai, skirtos administracinės baudos. Neetatiniai aplinkos apsaugos inspektoriai pradėjo ieškoti žvejybos įrankių, paliktų ežere.

Tačiau beieškant įrankių, kuriais galėjo būti žvejojama, buvo sulaikytas dar vienas obelietis, kuris statė verslinės žvejybos įrankius – tinklus. Jau buvo pastatęs 3 tinklus, kai netikėtai užklupo neetatiniai inspektoriai. Teko tinklus susirinkti ir kartu plaukti į krantą.

Čia buvo sutiktas pareigūnų, kurie surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą už neteisėtą žvejybą tinklais. Jo laimei ar nelaimei, tinkluose žuvies dar nebuvo, todėl išvengė žalos gamtai atlyginimo, nors dėl skirtos baudos ir prarastų, konfiskuotų tinklų nelabai nusiminė: „Pakliuvau tai pakliuvau. Man jau į kraują įaugęs šis „amatas“, negaliu atsispirti, juk prie pat ežero gyvenu“, - ramiai prisipažino brakonierius.  Šis žmogus į aplinkosaugininkų rankas pakliūna jau ne pirmą kartą.
Obelių ežere sulaikyti brakonieriai

Agentūroje šiam piliečiui paaiškinta, kad Mėgėjų žūklės vidaus vandenyse taisyklės draudžia naudoti verslinės žvejybos įrankius, kad šiai veiklai reikia turėti tam tikrus leidimus, kad administracinės teisės pažeidimo kodeksas numato baudas nuo 400 litų iki 1000 litų su įrankių konfiskavimu, o tokių įrankių laikymas (namuose ar automobilyje) gali kainuoti nuo 500 litų iki 1000 litų ir dar daiktai bus konfiskuoti. Jei tinkluose bus sugautos žuvys, atitinkamai pagal žuvų rūšis pritaikius nustatytą tarifą, galima „pakloti“ nemenką baudą už gamtai padarytą žalą.

Primename, kad 2014 m. gegužės 15-osios administracinės teisės pažeidimų kodekso pakeitimai ir už kitus pažeidimus, ypač už teisės aktų, reglamentuojančių medžioklę, reikalavimų pažeidimus, numato gana solidžias sumas, dėl ko prieš darant pažeidimą verta pagalvoti antrąkart..

GRYNAS.lt primena, jog pastebėję panašų pažeidimą galite kreiptis telefonu 112.