Varėnos rajono savivaldybėje buvo sušauktas pasitarimas, kuriame aptarta grėsminga situacija. Varėnos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Laima Vilbikienė pasirašė įsakymą, kuriuo apribotas fizinių asmenų lankymasis rajono Varėnos rajono miškuose, kol vyraus gaisrų pavojus.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, šiuo metu Varėnos rajone dėl sausros ir karščio įsivyravo IV klasės miškų gaisringumas. Artimiausiu metu prognozuojami labai karšti ir be kritulių orai, todėl miškuose labai sausa ir miško gaisrų kilimo pavojus nuolat didėja.

Urėdijų atstovai informavo, kad kol kas urėdijose didelių gaisrų nebuvo. Druskininkų miškų urėdijos teritorijoje buvo 10 gaisrų, Valkininkų – 7, Varėnos miškų urėdijoje – 1 gaisras.
Citata
Kadangi orų prognozės artimiausiu metu nežada pokyčių, o vasara – pats miško gėrybių rinkimo metas, kai į miškus pasipila gausybė poilsiautojų, dažnai neatsargiai besielgiančių su ugnimi, miškų urėdijos stiprina miškų teritorijų kontrolę.

Varėnos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko pavaduotojas Dimas Krupovičius informavo, kad šiais metais ugniagesiai gesino du didelius gaisrus Gudžių ir Balbutų kaimuose, kur degė durpingos pievos. Pasitarime buvo atkreiptas dėmesys į dažnus atvejus, kai gyventojai savo sodybų teritorijose degina atliekas. Esant dideliam gaisrų kilimo pavojui, tai labai pavojinga.

Kadangi orų prognozės artimiausiu metu nežada pokyčių, o vasara – pats miško gėrybių rinkimo metas, kai į miškus pasipila gausybė poilsiautojų, dažnai neatsargiai besielgiančių su ugnimi, miškų urėdijos stiprina miškų teritorijų kontrolę.

Urėdijų atstovai išreiškė nuomonę, kad Varėnos rajono savivaldybės administracija, atsižvelgdama į miškų gaisringumo pavojų rajone, laikinai apribotų fizinių asmenų lankymąsi miškuose ir uždraustų su ugnimi susijusias priemones.

Pasitarime kalbėta ir apie tai, kad vyraujant dideliems karščiams, reikia saugoti ne tik miškus, bet ir savo sveikatą. Aukšta temperatūra iššaukia įvairius sveikatos sutrikimus. Varėnos ligoninės vyr. gydytojas H. Bukelis informavo, kad karštuoju laikotarpiu ligonių srautas padidėjo dvigubai.

Gyventojai, kurie nesilaikys nustatytos tvarkos, bus baudžiami administracine tvarka.

Apie pastebėtus gaisrus reikia pranešti aplinkos apsaugos darbuotojams, policijai, priešgaisrinėms, miškų ir kitoms tarnyboms arba bendruoju pagalbos telefonu 112.