Ugniagesių gelbėtojų žiniomis, vanduo užliejo respublikinės reikšmės kelią. Laimei, arti nėra gyvenamųjų namų, tad žmonės nenukentėjo.

Panevėžio rajono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) direktorius Valdemaras Jakštas GRYNAS.lt teigė, kad situacija yra rimta, tačiau jis pats tik šiuo metu vyksta į įvykio vietą, todėl detaliau komentuoti, kas nutiko, dar negalintis.

Nugriuvus užtvankai, užlietas kelias

Jo teigimu, įvykio vietoje jau susirinkę nemažai kolegų, tarp jų ir iš Panevėžio rajono agentūros. Panevėžio rajono agentūros vedėjas Antanas Gailiušis patvirtino šiuo metu esantis įvykio vietoje, todėl galintis sunerimusius šiek tiek nuraminti.

"Nėra jokių aukų, policija sakė neturinti informacijos apie dingusius žmones. Šalia užtvankos maudėsi vaikai (nes ten yra įrengta maudykla), bet tuo metu, kai plūstelėjo vandens banga, jie buvo ant kranto. Ant kelio yra išvirtusių medžių, kuriuos dabar pjauna ugniagesiai -gelbėtojai", - situaciją komentavo A. Gailiušis.
A. Gailiušis
Nėra jokių aukų, policija sakė neturinti informacijos apie dingusius žmones. Šalia užtvankos maudėsi vaikai (nes ten yra įrengta maudykla), bet tuo metu, kai plūstelėjo vandens banga, jie buvo ant kranto.

Anot jo, kelią Krekenava-Burveliai (vedantį į Kėdainius) užliejęs vanduo pasiskirstė maždaug 200 m. teritorijoje, bet dabar jau jo gerokai sumažėję. Tiesa, automobiliams nurodytas aplinkelis ir šiuo keliu važiuoti negalima.

Paklaustas, kokios priežastys galėjo lemti užtvankos griuvimą, aplinkosaugininkas teigė kalbėjęs su miškininkais, kurių pirminė iškelta versija - anksčiau padaryta pralaida žuvims (kad perteklinis vanduo nubėgtų į Nevėžį), taigi vanduo galėjęs lengviau išgraužti dalį likusios užtvankos.

A. Gailiušis teigė, kad šiuo metu įvykio vietoje darbuojasi ir ekologė iš savivaldybės, dirba policija ir ugniagesiai - gelbėtojai.

"Visos žuvys bus nuplaukusios į Nevėžį", - šiek tiek pašmaikštavo aplinkosaugininkas, pasiteiravus, o kokios dar žalos galėjo pridaryti nugriuvusi užtvanka.

Tiesa, atsiųstose skaitytojo nuotraukose matyti, kad šiek tiek nemokamų žuvų teko ir vietiniams žmonėms, atėjusiems jų pasirinkti rankomis ar net kibirais.

Už atsiųstas nuotraukas iš Krekenavos dėkojame skaitytojui Romui.