Prienų agentūros inspektoriai ir Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos pareigūnai gana dažnai dirba kartu, kadangi didžioji dalis šios saugomos teritorijos yra Nemuno upės pakrantėse. Šį kartą reido planas pasikeitė visiškai netikėtai. Vos prašvitus buvo stebimos Nemuno pakrantės, kuriose buvo tikimasi sulaikyti pažeidėjus, bet, gavus informaciją apie žvejybą Jiezno ežere, teko keisti planą ir skubiai vykti į nurodytą vietą.

Informacija pasirodė tiksli. Nurodytoje vietoje tarp salos nendrių sukinėjosi valtis ir joje sėdintis žmogus nardino į vandenį tinklą. Kadangi ši valtis jau ir ankščiau buvo sukėlusi įtarimą, tai buvo žinoma ir jos laikymo vieta. Beliko tik palaukti sugrįžtančio „žvejo“.

Sulaikytas L.S. bandė aiškinti, kad prie salos „tvarkė nendres“, kad galėtų žvejoti su meškere. Nuplaukus į minėtą vietą ir radus ten „statomą tinklą“, pripažino, kad tai - jo žvejybos įrankis. Pažeidėjui teks sumokėti administracinę baudą nuo 400 iki 1000 Lt. Jis neteks tinklo ir valties, nors ir paaiškino, kad valtis ne jo, bet negalėjo nurodyti valties šeimininko.

Pasak pažeidėjo, „šia valtimi naudojosi nemažai žvejų, sumanančių pažvejoti su tinklais“. Kadangi žuvų nerštai dar nepasibaigę, tikėkimės, kad šios valties išgabenimas iš Jiezno ežero bent maža dalimi padidins galimybę išlikti ir pasidauginti neršiančių žuvų rūšims.

Pastebėję gamtoje daromus pažeidimus, praneškite apie tai bendruoju pagalbos numeriu 112.