Toks užstato dydis bus taikomas visoms vienkartinėms prekinėms nuo 0,1 l iki 3 l talpos pakuotėms, į kurias bus išpilstyti visi vidaus rinkai tiekiami gėrimai: alus ar jo kokteiliai, sidras ar kriaušių sidras, vaisių vynas arba jo kokteiliai ar gėrimai, kiti fermentuoti gėrimai, alkoholiniai kokteiliai, nealkoholiniai gėrimai (gaivieji gėrimai, stalo vanduo, gira), natūralus, šaltinio ar geriamasis vanduo, sultys, nektaras.

Pirkdami gėrimus, išpilstytus į užstato ženklu pažymėtą vienkartinę stiklinę, plastikinę ar metalinę pakuotę, pirkėjai kartu sumokės ir 10 centų užstatą už ją. Šį užstatą jie galės atgauti tuščią pakuotę grąžinę parduotuvėje, išskyrus mažas parduotuves, turinčias mažesnį kaip 300 kvadratinių metrų prekybos plotą (ši išimtis netaikoma kaimo parduotuvėms), taip pat prekyvietes, kioskus, degalines ir viešojo maitinimo įstaigas.

Užstatas nebus grąžinamas ir pakuotė nebus priimama tais atvejais, kai ji nebus pažymėta užstato ženklu, brūkšniniu kodu, visiškai ištuštinta arba jos forma bus pakitusi tiek, kad nebeįmanoma tos pakuotės identifikuoti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)