Lietuvoje ilgalaikis vilkų populiacijos gyvybingumą užtikrinantis minimalus siektinas dydis yra 250 individų. Vilko populiacijos gausos reguliavimo planas numato, kad tuo atveju, kai vilkų šalyje suskaičiuojama mažiau nei 250, tuomet galima leisti sumedžioti ne daugiau dešimtadalio suskaičiuotų vilkų skaičiaus.

„Nustatant limitus nereikia pamiršti, kad vilkas ne tik daro žalą ūkininkams, bet ir yra saugomas gyvūnas visoje Europos Sąjungoje. Primenu, kad nuo šiemet jau veikia vilkų žalos atlyginimo mechanizmas. Nukentėję gyventojai gali kreiptis į savivaldybes“, – sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.
Citata
Aplinkos ministerija primena, kad nuo šių metų spalio mėnesio vilkų padarytą žalą kompensuoja savivaldybės.

Ministras atkreipė dėmesį, kad Vilko populiacijos gausos reguliavimo planas, kuriuo vadovaujantis nustatomas vilkų gausos reguliavimas, yra koreguotinas. Jame reikėtų tikslinti vilkų populiacijos apskaitos organizavimo principus, vilkų apskaitos metodiką.

Ministro pavedimu, Aplinkos ministerijos Miškų departamentui kartu su Gamtos apsaugos, Saugomų teritorijų ir kraštovaizdžio departamentais, Generaline miškų urėdija, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba ir Valstybine miškų tarnyba pavesta įvertinti Vilko populiacijos reguliavimo planą ir pasiūlyti jo pakeitimo projektą.

Aplinkos ministerija primena, kad nuo šių metų spalio mėnesio vilkų padarytą žalą kompensuoja savivaldybės.

Vilkų medžioklėje pradėta taikyti naujovė: vilkų medžioklės limitas išdalintas pagal apskritis. Ateityje ši sistema bus tobulinama, kai bus surinkta patikima informacija apie vilkų daromą žalą.