Kaip praneša Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento Telšių rajono agentūra, Telšių miesto gyventojas  priėmė nutarimą administracinės teisės pažeidimo byloje ir Telšių miesto gyventojui J.J. sulaikytas 2014 m. birželio mėn. 26 d., prieš vidurdienį  kelyje Gedrimai - Telšiai, ties Gailiškių kaimu. Vyro vairuojamame automobilyje Telšių rajono agentūros darbuotojai rado žuvį ir draudžiamus žvejybos įrankius, tris statomus tinklus ir vieną venterį. Vyras Aplinkos apsaugos pareigūnams paaiškino žuvį sugavęs netoliese esančiame Gudono ežere.

Bylos nagrinėjimo metu, sužinojęs, kad teks atlyginti nemenką gamtai padarytą žalą, telšiškis bandė išsisukti nuo atsakomybės. Vyras ėmė tvirtinti, kad vykdamas į namus, tinklus ir žuvį esą radęs pakelėje ir įsidėjęs į automobilį.
Brakonierius iš Telšių su savo laimikiu

Laimikio būta tikrai nemenko. Aplinkos apsaugos pareigūnai vyro mašinoje rado 16 lydekų, 23 lynus ir 2,886 kg. ešerių, karosų ir raudžių. Nemenkas laimikis – nemenka ir gamtai padaryta žala. Paskaičiuota, kad brakonierius turės atlyginti gamtai padarytos žalos už 13 841,06 Lt.

Tai stambiausias Telšių rajono agentūroje šiais metais nustatytas pažeidimas.

Pastebėję gamtoje daromus panašius pažeidimus, praneškite apie juos telefonu 112.