Kitos dienos rytą buvo pastebėtos dvi kartu plaukiančios valtys, po kurio laiko vienos iš valčių savininkas pradėjo statyti žvejybinį tinklą, bei tikrinti vakarykštės dienos laimikį žvejybiniame tinkle.
DSCŠiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento sulaikytų brakonierių tinklas
Nuspręsta pažeidėjo sulaukti krante. Pirmoji grįžo valtis, kurioje žvejojęs asmuo nebuvo įtartinas. Tačiau atlikus valties, bei transporto priemonės patikrinimą, automobilyje rastas žvejybinis statomasis tinklas. Piliečiui A.Ž. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už draudžiamų žvejybos įrankių laikymą, bus skirta administracinė bauda nuo 500 iki 1000 litų, bei konfiskuotas žvejybinis tinklas.
Brakonierių valtis

Netrukus buvo sulaukta ir antrosios valties, iš kurios buvo statomi žvejybiniai tinklai. Nustatyta, kad pilietis A.P. draudžiamu žvejybos būdų ir įrankiais buvo sugavęs šešis lynus. Pažeidėjui A.P. surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta bauda nuo 400 iki 1000 litų, teks atlyginti ir žalą žuvų ištekliams 1309,2 litų, bei bus konfiskuota medinė valtis ir draudžiami žvejybos įrankiai.

GRYNAS.lt primena, kad pastebėję pažeidimą visuomet galite pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.