„Lankiausi Nidos šiauriniame paplūdimyje. Likau, švelniai tariant, šokiruota. Šiame paplūdimyje dar šią vasarą buvo įsikūręs „Švyturys Beach Bar Kupolas“. Buvau nemaloniai nustebinta tokiu lengvabūdišku verslininkų požiūriu į šį rojaus kampelį Lietuvoje. Pasidomėjau ir jų „Facebook“ paskyroje pamačiau, jog sezono pabaigą jie skelbia dar rugsėjo 14 d. Nejaugi neužteko laiko išsikuopti. Sezonas pasibaigė, o šiukšlės, įvairios medžio ir technikos nuolaužos turistams ir poilsiautojams dar turbūt ilgai primins apie praėjusį vasaros sezoną“, - rašė skaitytoja.

Šiukšlių krūvas turės pašalinti

Klaipėdos RAAD Klaipėdos miesto agentūros vedėjo pavaduotojas Vladimiras Misenka teigė, kad šiukšlės turi būti kuo greičiau pašalintos.

„Vyksta tyrimas, į vietą buvo nuvažiavęs inspektorius. Ten yra ne atliekos, tiesiog išsikėlė baras ir jis po truputėli išsiveža savo turtą. Verslininkai dar tik tvarkosi po sezono pabaigos. Kai pasibaigė sezonas, jie išardė, ką turėjo, ir dabar išsiveža“, - sakė V. Misenka.

Anot aplinkosaugininko, jeigu paplūdimyje trūks kokios nors tvarkos, tuo rūpinsis savivaldybė: „Savivaldybei bus pavesta viską sutvarkyti. Žinoma, mes turime reaguoti į pranešimus. Apie šį atvejį taip pat gavome pranešimą elektroniniu paštu.“

Artimiausiu metu atliekų nebeliks

Neringos savivaldybės administracijos vyr. specialistė Sandra Vaišvilaitė teigė, kad medienos atliekų artimiausiu metu paplūdimyje nebeliks.

„Neringos savivaldybės žiniomis, praėjusios savaitės pabaigoje buvo pradėti terasos išmontavimo darbai. Nuotraukose matomos lentos - neišvežtos terasos dalys. Kaip yra informuoti Neringos savivaldybės administracijos specialistai, šio metu teritorija yra tvarkoma ir artimiausiomis dienomis šių lentų ir kitų statybinių šiukšlių turi nelikti“, - aiškino S. Vaišvilaitė.

Savivaldybės atstovė pripažino, kad atliekos paplūdimių nepuošia ir teigė besidžiaugianti kurorto svečių ir gyventojų pilietiškumu: „Raginame apie panašius atvejus informuoti savivaldybę elektroniniu paštu, telefonu ar savivaldybės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje - visuomet paaiškiname informaciją ar stengiamės operatyviai sureaguoti.“

Atliekos jau sutvarkytos

Baro vadovas Andrius Emde antradienį GRYNAS.lt teigė, kad vieną savaitgalį paplūdimyje iš tiesų buvo atliekų ir dėl to labai atsiprašė. Anot jo, nebuvo galimybės tą savaitgalį pašalinti atliekų. Tačiau jau savaitę visos atliekos yra išvežtos. Anot jo, visos atliekos buvo išvežtos spalio 1 dieną.