Raseinių rajono agentūros pareigūnų akiratin pakliuvo vienas 35 metų Raseinių rajono gyventojas. Jis slaptų kamerų pagalba užfiksuotas „vaikštinėjantis" miške su ginklu. Inspektoriams vyras aiškino, kad tai jo sveikatinimosi trasa, tačiau ši lyg tyčia ėjo pro žvėrių jaukinimo vietą.

Aplinkosaugininkams tokie "netikėti sutapimai" sukėlė įtarimų ir jie nusprendė apsilankyti galimo pažeidėjo namuose. Sveikos gyvensenos mylėtojo namuose ieškota pažeidimo įrankio - šautuvo, tačiau nesėkmingai. Pats sveikuolis aiškino radęs miške žaislinį šautuvą, jį panešiojęs ir vėliau numetęs. Rašydami jam administracinio teisės pažeidimo protokolą pareigūnai pasiūlė išmestą „žaislinį šautuvą“ susirasti ir jį atsinešti į bylos nagrinėjimą.

Už tokį „pasivaikčiojimą“ Raseinių rajono apylinkės teismas, pasiteiravęs apie sveikuolio psichinės sveikatos būklę, pagal LR ATPK 85 str. 4 d. paskyrė 868 eurų administracinę baudą.
Raseinių miškuose „vaikštinėjęs" vyras užsidirbo didžiulę baudą (asociatyvi nuotr.)

GRYNAS.lt primena, kad pagal Medžioklės taisykles, medžioklės metu būtina turėti šiuos dokumentus: medžiotojo bilietą su žyma, įrašyta ne daugiau kaip prieš vienerius metus, apie duomenų medžiotojų sąvadui pateikimą (ši žyma neprivaloma 1 metus nuo teisės medžioti suteikimo datos); galiojantį medžioklės lapą; galiojantį leidimą laikyti (nešiotis) ginklą ir ginklo, kuriuo medžiojama, pažymėjimą (jei asmeniui toks išduotas), jeigu medžiojama su šaunamuoju ginklu; licencijas medžiojamiesiems gyvūnams sumedžioti, jeigu medžiojami gyvūnai, kurių medžioklė yra licencijuojama.

Medžiojamieji gyvūnai, kurių naudojimas reguliuojamas limituojant jų medžioklę, yra: briedis, taususis elnias, danielius, stirna, vilkas. Medžiojamieji gyvūnai, kurių naudojimas reguliuojamas licencijuojant jų medžioklę, yra: briedis, taurusis elnias, danielius, stirna.