Baigėsi šiemet pirmą kartą Lietuvoje surengtas gaminio iš atliekų konkursas. Jį inicijavo Aplinkos ministerija, siekdama skatinti šalies verslą ir pramonę pakartotinai naudoti ir perdirbti atliekas ir iš jų pagamintais gaminiais parodyti visuomenei, kokios naudos teikia atliekų rūšiavimas ir perdirbimas.

Konkurse galėjo dalyvauti visos šalyje registruotos įmonės, gaminančios vartoti skirtus gaminius iš elektros ir elektroninės įrangos, apmokestinamųjų gaminių ar pakuotės atliekų.

Renkant nugalėtojus, kaip sakė vertinimo komisijos pirmininkas, Aplinkos ministerijos Atliekų departamento Atliekų valdymo skyriaus vyriausiasis specialistas Audrius Naktinis, buvo atsižvelgta, ar gaminys atitinka reikalavimus, kokios panaudotos atliekos jam pagaminti, ar jis ir jo gamybos procesas yra ekologiški, ar jis funkcionalus, paklausus ir panašiai. Komisija pirmąją vietą skyrė bendrovei „Kibiras“ už iš atliekų pagamintus plastikinius kibirus ir kubilus. Antrąją vietą pelnė bendrovė „Polivektris“ už iš PET butelių atliekų pagamintą plastikinę juostą. Trečioji vieta atiteko „Klaipėdos kartonui“ už iš gofro makulatūros pagamintą korinį užpildą baldų pramonei.