Aplinkosaugininkai gavo pranešimą, kad Ivoniškio ežere, Gudelių k., Igliaukos sen., Marijampolės sav., užstatytas įsibridus nuo kranto draudžiamas nemėgėjiškos žvejybos įrankis – statomas tinklas.

Pasitelkus neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių pagalbą buvo surengta pasala pažeidėjams sugauti. Apie 8 val. ryto prie ežero pasirodė įtartinas asmuo, kuris apžiūrinėjo visą pakrantę ir netoliese jos esančius automobilius. Su savimi vyras vedėsi šunį. Vėliau atėjo dar du asmenys, kurie taip pat įtartinai dairėsi ir vaikščiojo aplink ežerą.

Tačiau pirmasis pasirodęs pažeidėjas buvo ypač atsargus. Pastebėjęs prie ežero žvejojantį pašalinį asmenį prie jo prieidavo, užmegzdavo pokalbį, vėliau atsitraukdavo nuo ežero. Užstatyto tinklo neskubėjo traukti iš vandens, jei šalia buvo pašaliniai nematyti asmenys arba jei netoliese stovėjo paliktas jam nematytas automobilis.

Galiausiai apie 10 val. 40 min. vėl pasirodė trys asmenys. Vienas iš jų įsibrido į ežerą, kiti išsiskirstė stebėti pakrantes. Tuo metu aplinkos apsaugos inspektoriai ėmėsi veiksmų. Asmuo buvo užkluptas brendant su tinklu į krantą. Pažeidėjas, pastebėjęs inspektorius, greitai plėšė valinį tinklą ir iš jo paleido įsipynusias kelias žuvis.

Pažeidėjas pareigūnų pasirodymu liko nustebęs. Pareigūnai išsiaiškino, kad tai jiems yra puikiai žinomas asmuo D.U., kuris jau buvo sulaikytas praeitą mėnesį su tinklais ir juose esančiomis žuvimis, už kurias buvo paskaičiuota žala aplinkai. Šį sykį D.U. žalos padarytos gamtai išvengė. Pažeidėjui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Pažeidimo padarymo įrankis konfiskuotas.