Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija kartu Marijampolės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba organizavo bendrą reidą, kurio tikslas buvo patikrinti, kaip laikomasi veterinarinių reikalavimų viliojant ir medžiojant medžiojamuosius gyvūnus (šernus) medžioklės plotų vienetuose, teigiama Marijampolės RAAD pranešime spaudai.

Reido metu tikrinimui buvo pasirinktas Buktos miškas, Marijampolės sav., kuriame yra „Dovinės“ ir „Buktos“ medžioklės plotų vienetai.

Patikrinus viliojimo vietas medžioklės ploto vienete „Bukta“, buvo nustatytas pažeidimas, kai medžiotojai viliojimo vietoje buvo išpylę daugiau kaip 100 kg pašarų vienoje vietoje.

Šiuo metu pagal galiojančias Medžioklės LR teritorijoje taisykles yra draudžiama šerti šernus, pilti pašarus ant žemės ir vienoje vietoje viliojant žvėris naudoti daugiau kaip 100 kg pašarų. Medžiotojui, pažeidusiam nustatytą tvarką, buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas bei įpareigojimas pašalinti pažeidimą.