Akcijos metu ypatingas dėmesys skiriamas medžiotojų ir kitų medžioklės dalyvių kontrolei. Vykdant prevencinę veiklą skiriamas didelis dėmesys saugiam elgesiui medžioklėje bei medžioklės dokumentų pildymo reikalavimų laikymuisi, teigiama Utenos RAAD pranešime spaudai.

Spalio 15 d. prasidėjo medžioklės su varovais. Zarasų rajono agentūros pareigūnai nusprendė patikrinti pirmąsias medžiokles, todėl surengė akcijos „Medžiok saugiai“ reidą.

Reido metu buvo patikrintas „Kamariškės“ medžiotojų klubas, kuris tą dieną vykdė varyminę medžioklę. Patikrinimo metu iš viso nustatyti 3 pažeidimai.

Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklės nustato, kad medžioklės metu privaloma turėti medžiotojo bilietą su žyma, įrašyta ne daugiau kaip prieš vienerius metus, apie duomenų medžiotojų sąvadui pateikimą (ši žyma neprivaloma 1 metus nuo teisės medžioti suteikimo datos). Šią taisyklių nuostatą, matyt, pamiršo du medžiotojai, kurie savo medžiotojo bilietuose neturėjo žymos apie duomenų pateikimą medžiotojų sąvadui.

Kitas nustatytas pažeidimas susijęs su netinkamu sumedžiotų gyvūnų pirminiu apdorojimu. Du sumedžioti šernai buvo dorojami ne pirminio apdorojimo aikštelėje, o tiesiog prie nuošaliau esančios negyvenamos sodybos.

Pažeidimus padariusiems medžiotojams ir medžioklės vadovui buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai ir nustatyta tvarka bus paskirtos nuobaudos.

Nustatant įvairius aplinkosauginius pažeidimus, visuomenės dalyvavimas taip pat labai svarbus, todėl apie pastebėtus pažeidimus gyventojai raginami pareigūnus informuoti tiesiogiai arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.