Jis apkaltino Andriaus Kubiliaus vyriausybę nepadarius „namų darbų“ dėl skalūnų dujų, bet žadėjo, kad jokie sprendimai nebus priimami ir jokie darbai nebus atliekami „žmonių ir gamtos sąskaita“.

„Sutarta, kad skalūninių dujų žvalgyba turi būti, bet reikia suprasti, kad šitą darbą turėjo padaryti konservatorių Vyriausybė dirbant su visuomene vietose - ten, kur numatyta atlikti žvalgybos darbus, taip pat turėjo būti politiniame lygyje daug stipresnė diskusija“, - po valdančiųjų pasitarimo žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Premjeras pasigedo konkrečių buvusios valdžios namų darbų dėl skalūnų dujų: „Turėjo būti pateikti pranešimai, pakviesti mokslininkai, turėjo politikai išgirsti įvairias mokslininkų nuomones... Ir mūsų nuomonė yra tokia - artimiausiu metu reikia dar stipriai padirbėti su žmonėmis, kurie gyvena tame regione, kur bus atliekama žvalgyba, turi būti Seime aptarta, komitetuose, bet galiu užtikrinti, kad jokie darbai nebus atliekami žmonių ir gamtos sąskaita“, - sakė premjeras.

Pasak jo, didžiausias pasipriešinimas yra dėl informacijos stygiaus ir dėl to, kad kad į Seimo Aplinkos apsaugos komiteto posėdį nebuvo pasikviesti kompetentingi specialistai.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis po posėdžio sakė, kad Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis pakvietė Lietuvos parlamentarus į JAV, kur jie galėtų susipažinti su skalūninių dujų paieška ir gavyba.

Seimo Aplinkos apsaugos komitetas praėjusį trečiadienį pasiūlė stabdyti skalūninių dujų išgavimo Lietuvoje projektą. Komitetui buvo įteikti papildomi kelių tūkstančių gyventojų, pasisakančių prieš skalūnų dujų žvalgymą, parašai.

Parlamentarai pritarė darbo grupės, kuri pateiktų galutinę analizę dėl skalūnų dujų, sudarymui.

Už komiteto sprendimą sustabdyti skalūnų išteklių išgavimo Lietuvoje projektą praėjusią savaitę balsavo 7 valdantiesiems priklausantys parlamentarai, prieš - aplinkos ministras „tvarkietis“ V.Mazuronis, o du konservatoriai - Paulius Saudargas ir A.Bilotaitė - susilaikė.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)