Žalieji praneša, kad prie minėto ežero nepakankamu dažnumu ištuštinamos šiukšliadėžės, todėl visa, kas atlieka po išvykų prie ežero, nugula ant žemės ir užteršia aplinką. To pasekmės gali būti labai liūdnos, mat pūvančios šiukšlės pati geriausia terpė bakterijoms daugintis ir ligoms plisti.

„Prie Balžio ežero esančio Vilniaus miesto Antakalnio seniūnijos teritorijoje, nors ir yra įrengtos šiukšliadėžės, tačiau šiukšlės jose nėra reguliariai arba nepakankamai reguliariai surenkamos ir šalinamos. Tai – ne tik neestetiška, bet ir kelia pavojų žmonių bei gyvūnų sveikatai, nes, esant aukštai temperatūrai, buitinės atliekos sparčiai pūva, pelija, rūgsta. Nuo jų sklinda blogas kvapas, naktį laukiniai gyvūnai jas tąso po aplinkinius pušynus. Tai gali sukelti infekcinių ligų protrūkį.

Prašau Jūsų nedelsiant imtis priemonių sprendžiant šią problemą. Taip pat prašau pastatyti atliekų rūšiavimo konteinerius, kad žmonės turėtų galimybę išrūšiuoti išmetamas šiukšles“, - tokį raštą, adresuotą Aplinkos ministerijai ir Vilniaus savivaldybei, pasirašo Lietuvos žaliųjų partijos Pilietinių iniciatyvų komiteto pirmininkas Laurynas Okockis.