Aplinkosaugininkai sutarę pirkti žuvį su pardavėju susitiko Šiaulių rajone prie švedės ežero. Ne kartą už brakonieriavimą baustas vyras buvo labai įtarus ir tik įsitikinęs, kad jo niekas neseka iš ežero atnešė tris sietelius su lynais. Supratęs, kad įkliuvo A.K. (1976 m.) bandė išsisukti, sakydamas, kad 66 lynus sugavo mėgėjiškos žvejybos metu ir laikė ežere.

Įrodyti, kad vyras brakonieriavo pareigūnams nepavyko, tačiau šiauliečiui vis vien teks atsakyti už teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjų žvejybą, pažeidimus. Mat vienos žvejybos metu galima sugauti ne daugiau kaip 5 kilogramus žuvies, likusioji nedelsiat turi būti paleista. Be to tarp laimikio buvo ir 9-nios žuvys, kurios neatitiko leidžiamo sugauti žuvų dydžio. Taip pat draudžiama mėgėjų žvejybos būdu pagautas žuvis pardavinėti. O sulaikytas pilietis lynus pardavinėjo po 3 eurus už kilogramą.

Aplinkosaugininkai vyrui atidavė 5 kilogramus laimikio. O už likusią sugautą žuvį A.K. teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Jam teks sumokėti beveik 3500 eurų. Be to jam surašytas protokolas ir gresia bauda iki 57 eurų bei įrankių konfiskavimas.Pri