Nuvažiavus į vietą nustatyta, kad įkalnės Noriūnai - Palėvenė važiuojamoji dalis apie 100 metrų yra neasfaltuota. Ant kelio briaunos šlaito stovi piliečio B. K. sodyba. Prieš įvažiavimą į sodybą ant pagrindinio kelio matosi ryški tamsi dėmė. Atsistojus pavėjui nuo dėmės trenkė stiprus nemalonus kvapas, teigiama Panevėžio RAAD išplatintame pranešime spaudai.

Sodybos šeimininkas pripažino, kad tai jis išpylė nuotekas ir pils ateityje. Tai kaip savotiškas protestas, nes rajono valdžia niekaip nesugeba išasfaltuoti likusių keliolikos metrų žvyrkelio. Šeimininkas piktinosi, kad yra priversti dieną - naktį kvėpuoti pravažiuojančių automobilių dulkėmis, nors su sūnumi yra neįgalūs asmenys, serga bronchine astma. Todėl jie ir griebėsi tokios protesto akcijos vildamiesi, kad kuri nors institucija jiems padės.

Aplinkosaugos pareigūnai paaiškino, kad jie, nors ir labai norėdami, kelio tikrai neišasfaltuos, o aplinką teršti – niekam nevalia. Už tai gresia administracinė atsakomybė. Pareigūnai surašė
administracinės teisės pažeidimo protokolą ir buvo sutarta, kad tokia forma protestuojama nebebus.