Peticija, adresuota LR aplinkos ministrui Valentinui Mazuroniui ir LR Seimo aplinkos apsaugos komiteto pirmininkui Algimantui Salamakinui, tikimasi paraginti už aplinkosaugą atsakingus vadovus persvarstyti priimtus sprendimus ir atsižvelgti į gamtinį interesą bei laikytis moralės normų priimant būsimus.

Be raginimo vietoj isteriško šernų naikinimo ieškoti adekvačių ir etiškų problemos sprendimo būdų, peticija taip pat reikalaujama imtis priemonių, kad ateityje šernai nebūtų miškuose veisiami juos nuolat neribotai šeriant, ir situacija, kai iškilus grėsmei ūkiui žvėris staiga nusprendžiama išnaikinti, nebepasikartotų.

Asociacija tikisi, kad pasiekus šernų populiacijos išlikimui nepavojingą ribą, medžioklė bus sustabdyta ir įtvirtintos populiaciją saugančios ir jos dirbtinį gausinimą draudžiančios nuostatos.

Peticija reikalaujama gražinti draudimą medžioti valstybiniuose rezervatuose. Toks sprendimas iškreipia griežčiausiai saugomos teritorijos sampratą ir sudaro sąlygas pakenkti retoms rezervatuose saugomų augalų ir gyvūnų rūšims.

Peticijoje reikalaujama atsisakyti tvoros, skiriančios Lietuvos ir Baltarusijos miškų masyvus, idėjos, nes tvora neigiamai paveiktų įvairias žvėrių rūšis, kurių judėjimo keliai kerta sieną.

GAA „Baltijos vilkas“ laukia visuomenės paramos peticijai ir tikisi, kad į išvardintus peticijoje raginimus bus atsižvelgta.

Peticiją pasirašyti galite perskaityti ČIA. Per maždaug parą ją pasirašė daugiau nei 2300 žmonių.