Aplinkosaugininkai apie įvykį informavo Medžiotojų ir žvejų draugijos Rokiškio draugijos skyriaus atsakingą darbuotoją, o šis pranešė medžiotojų Alsetos medžiotojų klubo medžiotojams, kad pasirūpintų sužalotu gyvūnu.

Nuvykus į įvykio vietą, Rokiškio rajono agentūros pareigūnai jau rado atvykusius medžiotojus, kurie konstatavo, kad briedė sužalota mirtinai ir organizavo žuvusio gyvūno išgabenimą iš įvykio vietos.

Lengvuoju automobiliu važiavo rokiškėnų pora, kuri papasakojo, kad viskas įvyko akimirksniu. Automobilio stiklai pažiro į automobilio vidų, įlinko automobilio stogas. Laimei, automobiliu važiavę žmonės nebuvo sužaloti, tačiau jų automobilis sugadintas nepataisomai. Iš paskos važiavę žmonės pasakojo, kad iš laukų, staiga į kelią pirma išbėgo briedžiukas, o motina, tarsi gelbėdama savo vaiką, šoko jo įkandin, jį stumtelėjo, o pati užšoko ant automobilio ir buvo nublokšta į pakelės griovį. Dar kelias minutes žvėris rodė gyvybės ženklus, tačiau netrukus nugaišo.

Kelio atkarpa yra pažymėta kelio ženklais ribojančiais automobilių greitį, dėl žvėrių migracijos. Ar automobilio vairuotojas paisė šių ženklų ir laikėsi tam tikro greičio, nustatys policijos pareigūnai, kurie nustatinėjo įvykio aplinkybes.