Iš jų pasitaikė ir 10 šiurkščių pažeidimų atvejų. Draudžiamu laiku žvejybai buvo naudojamos gyvos žuvelės. Šis žvejybos būdas šiuo metu yra draudžiamas, todėl pažeidėjams surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal LR ATPK 87 str. 3 d. Iš jų paimti žvejybos įrankiai: 25 vėliavėlės, 6 grąžtai, 16 skritulių, o taip pat sužvejotas laimikis. Už šiuos pažeidimus numatomos baudos nuo 86 iki 231 eurų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu, teigiama Kauno RAAD pranešime spaudai.

Buvo vykdoma ne tik žvejų mėgėjų, bet ir medžiotojų kontrolė. Daugumą pažeidimų atvejų sudarė nešiurkštūs medžioklės taisyklių pažeidimai, už kuriuos numatomas įspėjimas arba bauda iki 86 eurų.

Vis dėlto Kauno RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai nustatė ir šiurkštų medžioklės taisyklių pažeidimo atvejį, kai buvo naudojamos kilpos medžiojamiesiems gyvūnams gaudyti. Už šį pažeidimą numatoma bauda nuo 289 iki 868 eurų.

Lietus ir šiltas oras gerokai paplonino ledą, todėl Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai rekomenduoja atsargiai elgtis žūklės metu, nelipti ant plono ledo ir nepamiršti su savimi smaigų.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.