Už tai, kad prezidentės vetuotos pataisos būtų laikomos nepriimtomis ir liktų galioti anksčiau nustatyta Konstitucijai prieštaraujanti medžioklės reglamentavimo tvarka balsavo 31 Seimo narys, prieš – 45, susilaikė 9 Seimo nariai.

Antrą kartą balsuojant pataisos buvo vieningai grąžintos į parlamentinius komitetus svarstyti iš naujo ir jos plenariniame posėdyje bus svarstomos gegužės 9 dieną.

Prezidentės vyriausioji patarėja Rasa Svetikaitė parlamentarams pareiškė, kad šalies vadovė pretenzijų „pataisų turiniui“ neturi.

„Šitas įstatymas yra įgyvendinantis Konstitucinio Teismo nutarimą ir dėl daugelio nuostatų buvo priimtas kompromisinis sprendimas. Tokia Seimo valia, dėl tokio įstatymo, kuriuo įgyvendinamas Konstitucinio Teismo nutarimas, todėl ir nebuvo pareikštos pastabos“, – Seimo nariams sakė R.Svetikaitė

Prezidentė pataisas vetavo, pasak jos, dėl Konstitucijos ir Seimo statuto pažeidimų – ji suabejojo dėl pakeitimų priėmimo teisėtumo. Taip pat prezidentė pabrėžė, kad balsuojant vienas Seimo narys balsavo už kitą – tai irgi yra pažeidimas.

Pataisos be apribojimų leidžia medžiotojų būrelių nariais tapti privačios žemės sklypo savininkams, kurie medžioklės plote turi daugiau nei 100 hektarų miško arba dirbamos žemės. Tokie nauji nariai į medžiotojų būrelius būtų priimami per mėnesį.

Vieno medžioklės ploto dydis negalėtų būti mažesnis negu 1 tūkst. hektarų.