Skardinė – 200-500 metų. Išmestas į vandenį autobuso bilietėlis vandyje suirs per 2-4 dienas, vilnonė kojinė (gal jas jūrininkai irgi mėgsta mėtyti į jūrą?) – per vienerius metus.

Vaikams šio plakato komentuoti net nereikėjo. Didžioji dalis šiuolaikinės civilizacijos sukurtų šiukšlių, išmestų į vandenį, šiukšlyną, liks vis didėjančiu „palikimu“ ateities kartoms.

Kita smagi instaliacija šalia plakato – akvariumas su cigaretė. Ar žinojote, kad viena cigaretės nuorūka užteršia daugiau kaip 1 kubą vandens?

Milžiniška cigaretė vieno kubinio metro vandens sklidiname akvariume. Skanaus, mielieji rūkoriai, ypač skanaus daugiaaukščių rūkoriams, kurie iki šiol galvoja, kad peleninė – po jų langais esanti pievelė…

Linksmiausias atradimas vaikams – milžiniški futbolo kamuoliai – rūšiavimo konteineriai. 2012-aisiais Gdanske vyko Europos futbolo čempionatas, jam pastatyta 44 000 vietų arena, ir miesto pagrindinės erdvės užpildytos štai tokiais futbolo kamuoliais. Kad rūšiuoti būtų linksmiau!

Lieka palinkėti lietuviams bent jau tokio kūrybingumo kaip artimiausiems kaimynams, skatinant save ir draugus mažinti šiukšlių kiekį uždaroje grandinėje: perku-vartoju-išmetu-perku!