Įtaria europinių pinigų „įsisavinimą“

„Noriu informuoti, kad Bakainių piliakalnis šiuo metu baigiamas suniokoti“, - tokiu sakiniu laišką redakcijai pradėjo skaitytoja Inga. Moteris susirūpino, kad kažkas davė leidimą ne tik aplink piliakalnį, bet ir ant jo viršaus tiesti cementinius takus.

„Tai yra kažkoks absurdas, kai išlikusį unikalų piliakalnį subjauroja kažkieno iniciatyva. Kadangi jau daug metų tenai nuolat lankausi, tai po paskutiniojo karto siunčiu nuotrauką“, - rašo Inga ir priduria pastebėjusi, kad takų klojėjai dirba net sekmadienį. Jos apsilankymo metu vibravo smėlio ir cemento mišinio takus, kokių niekas iš aplinkinių nepamena, kad būtų buvę.
J. Auglys
Skaitytoja neteisi sakydama, kad tiesiamas „betoninis takelis“ . Pagal projektą griežtai numatytose ir prieš tai archeologų išžvalgytose vietose yra tiesiami takeliai naudojant gamtines medžiagas.

„Tą taką per papilį dar galima pateisinti, bet kad tokį pusiau betoninį piltų tiesiog ant piliakalnio nugaros, neteko matyti. Ko gero, reikėjo padaryti kuo brangiau, kad paimtų kuo daugiau europinių pinigų“, - nuogąstavo skaitytoja.

Takelis ne betonuojamas, o dengiamas skaldele

Krekenavos regioninio parko vyr. specialistas Julius Auglys GRYNAS.lt teigė, kad parke yra įgyvendinami projekto „Saugomų teritorijų tvarkymas“ antrojo etapo tvarkymo darbai bei atliekami archeologiniai tyrimai.

„Skaitytoja neteisi sakydama, kad tiesiamas „betoninis takelis“ . Pagal projektą griežtai numatytose ir prieš tai archeologų išžvalgytose vietose yra tiesiami takeliai naudojant gamtines medžiagas- akmenis, skaldelę, žvyrą, smėlį, jas  mechaniškai sutankinat (suslegiant vibravimo įranginiu). Betonavimas nėra vykdomas. Kietmedžio (ąžuolo )mediena bus naudojama laiptelių įrengimui, kurie ir bus skirti lankytojams užlipti  piliakalnio šlaitais, jų nepažeidžiant”, - situaciją paaiškino parko darbuotojas.

Anot jo, visus lankytojus Bakainių piliakalnio prieigose pasitinka specialus informacinis stendas apie projektą  ir  vykdomus darbus, nurodomi kontaktiniai telefonai pasiteiravimui. Visus besikreipiančius, kaip tikina J. Auglys, parko specialistai informuoja apie vykdomus tvarkymo darbus.