Liepos pabaigoje Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamentas (VRAAD) bendrovei „Biono-vus“ uždraudė visų nerūšiuotų statybinių atliekų priėmimą aikštelėje. Apie susidariusią situaciją GRYNAS.lt yra parengęs vaizdo reportažą.
Vilnietis Raimundas
Dabar su statybinėmis atliekomis Vilniuje – problema, jūsų tinklapis išsamiai apie tai rašė. Tai gyventojai, stengdamiesi pasibaigt butus (remontą butuose, - red. past.), papuola į spąstus. Į buitines atliekas mest negerai. Tai pakuoja į maišus ir tikisi, kad kas išveš.

Vasara praėjo, prasidėjo ruduo, bet iki šiol nėra sprendimo. Anot „Bionovus“ atstovų, VRAAD tie-siog uždraudė, bet jokių alternatyvų nepasiūlė. „Akivaizdu, kad sutrikus sąvartyno veiklai, statybos Vilniuje nesustos ir atliekos niekur nedings, bus vežamos į pamiškę. Su šiuo reiškiniu ilgus metus kovojome, bet dabar gamtos žalojimas atliekomis gali įgauti antrą kvėpavimą“, - stebėjosi bendro-vės generalinis direktorius Andrius Vaitkevičius.

Nežinia, kiek iš tiesų rimta atliekų vežimo į pamiškes problema, tačiau GRYNAS.lt skaitytojas Raimundas jau pastebėjo, jog prie naujai pastatytų daugiabučių vadinamame  „Bajorų dominijos“ komplekse Vilniuje, statybinės atliekos kaupiasi tiesiog kiemuose.
Statybinės atliekos Fizikų g. 63

Savivaldybės atstovai, pasak Raimundo, iškviesti gyventojų, buvo apžiūrėti kiemo, tačiau nesugalvojo tinkamo sprendimo. „Anksčiau statytojas, šiuo atveju –  „Merko statyba“, pastatydavo statybinių atliekų konteinerį.Retkarčiais jį išveždavo.Dabar su statybinėmis atliekomis Vilniuje – problema, jūsų tinklapis išsamiai apie tai rašė. Tai gyventojai, stengdamiesi pasibaigt butus (remontą butuose, - red. past.), papuola į spąstus. Į buitines atliekas mest negerai. Tai pakuoja į maišus ir tikisi, kad kas išveš. Įprastai, pripažįstant pastatą tinkamu naudoti, reikalaujama atliekų tvarkymo pažymų. Bet tuo metu, kai aktas jau pasirašytas, jūs butą nusipirkote ir tai jau jūsų problema. Dirbkite be atliekų.“, - apie į nepavydėtiną situaciją patekusius kaimynus pasakojo vilnietis.

Vyras tikino susisiekęs ir su daugiabučių namų statytojais, tačiau šie tokioje situacijojs „nusiplauna rankas“ - visi butai parduoti, mes jau nebesprendžiame šio daugiabučio problemų. „Problema rimtesnė, savivaldybė negaudys ten besiremontuojančių žmogelių ir nerašinės baudelių.Tai reiškia, kad baust kaip ir nėra ko, jei turime neatsakingus bendrabučių statybų organizatorius...“, - išvadą padarė Raimundas.