Kalvarijų gatvėje stovėjęs Nr. 30 namas nugriautas, jo vietoje – belikę tik krūva sulygintų žemių. Aplink vis dar matyti ir kiti abejotinos vertės mediniai pastatai - palikta begalė šiukšlių, padangų ir dar devynios galybės kitų neaiškių daiktų.

„Jūsų minimi pastatai yra privati nuosavybė. Kadangi jie yra menkaverčiai, pagal detalųjį planą jie gali būti rekonstruoti pertvarkant juos į komercinės paskirties statinius, tai šiuo metu ir yra daroma“, - raštu informavo Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento direktoriaus pavaduotojas Aurelijus Stapulionis.

Savivaldybė primena, kad visa Kalvarijų gatvės išklotinė yra Kultūros paveldo objektas, todėl tiek jos plotis, tiek užstatymo tankumas keičiamas nebus. Taip pat bus išsaugoti vertingi gatvės statiniai – pirmiausia mūriniai pastatai. Pagal detalųjį planą bus pratęsta Krokuvos gatvės ašis ir ties Kalvarijų g. 30 suformuota sankryža.

Pasitikslinus, kieno pageidavimu įvykdytas namo Nr. 30 griovimas, savivaldybė atsakė, kad pageidavimas gautas iš paties savininko, tik su jo leidimu ir įvykdyta visa procedūra. Tas pats buvusio namo savininkas ir planuoja komercinės paskirties pastato statybą. Kas konkrečiai išdygs šioje vietoje savivaldybės darbuotojai teigė nežinantys.