Įmonės skaičiuoja sutaupiusios milijonus

Apdovanojimų įteikimo ceremonijos metu įmonė „Energus“ apdovanota už tai, kad per 2014 metus savo klientams sutaupė per 2 mln. eurų (7 mln. litų). Įmonės vadovas Povilas Šidlauskas, atsiimdamas apdovanojimą, pirmiausiai dėkojo savo darbuotojams.

„Malonu, kad antrus metus tapome geriausia įmone – labai noriu padėkoti darbuotojams, gal ne visada jiems su mumis lengva, bet reikia dirbti. Bendradarbiavimas su sąmoningais klientais atneša didžiausią grąžą. Norėčiau išskirti „Norfos mažmena“, kuri daug daro energetinių išteklių taupymo srityje. Noriu visiems palinkėti, kad ekonomikos varikliu būtų ne besaikis vartojimas, o energijos ir resursų taupymas“, - sakė P. Šidlauskas.

Anot jo, energijos ir resursų taupymo sritis yra labai plati ir įmonė nežada sustoti bei toliau investuoti į augimą ir plėtrą.

Savo ruožtu „Norfos mažmena“ atstovas spaudai Darius Ryliškis, paklaustas, kokius svarbiausius sprendimus įmonė per praeitus metus įgyvendino ir dėl to nusipelnė racionaliausios titulo, vardijo iškalbingus skaičius.

„Investavę į inovatyvias idėjas ir energijos taupymo sprendimus, per 4 metus elektros vartojimą sumažinome 25 proc., sutaupėme 11 mln. litų (daugiau kaip 3 mln. eurų). „Norfos mažmenai“ pavyko įgyvendinti išmaniojo prekybos centro idėją, kur visi inžineriniai, energiją vartojantys tinklai yra apjungti į bendrą energijos valdymo sistemą, kad parduotuvių pastatuose ir jų teritorijose būtų efektyviai naudojama energija. „Norfos“ prekybos centruose yra įrengta išmani sistema. Ji apima vėdinimą, šaldymą, šildymą, vidaus ir išorės apšvietimą ir reguliuoja visą energiją vartojančią įrangą. Be to, naujos ir rekonstruojamos parduotuvės yra statomos ir įrengiamos vadovaujantis aukštais energiją taupančiais standartais“, - sakė D. Ryliškis.

Anot jo, viskas prasidėjo pirmiausiai nuo darbuotojų motyvavimo, mokymo taupyti, vėliau pasikviesti profesionalūs energijos taupymo sprendimų diegėjai, kurie leido pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Mitas, kad taupymui reikia didelių investicijų

Jau tradicinėje tapusioje racionalaus energijos vartojimo konferencijoje dalintasi geriausia verslo patirtimi, kaip racionaliai vartojant energijos išteklius galima sumažinti veiklos sąnaudas ir didinti konkurencingumą.

Savo įžvalgomis dalijosi dešimt specialistų iš įvairių sektorių, aptartos praktinės energetinio efektyvumo priemonės, konkretūs įmonių įdiegti sprendimai, energetinio efektyvumo finansavimas, Europos Sąjungos Energetinio efektyvumo direktyva ir kiti aktualūs klausimai.
Racionalus elektros vartojimas – kiekvieno verslininko ūkiškumo pavyzdys. Tam, kad būtų sutaupytas bent minimalus energijos kiekis nereikia didelių investicijų.
Citata

Anot vieno iš šios konferencijos organizatorių, „Lesto“ Elektros tinklo tarnybos direktoriaus Virgilijaus Žukausko, racionalus elektros vartojimas padeda siekti ilgalaikių ir strateginių verslo tikslų.

„Racionalus elektros vartojimas – kiekvieno verslininko ūkiškumo pavyzdys. Tam, kad būtų sutaupytas bent minimalus energijos kiekis nereikia didelių investicijų. Svarbu, kad racionalaus energijos vartojimo svarbą suprastų darbuotojai ir pradėtų taupyti energijos išteklius. Skatiname savo klientus vartoti energiją tiek, kiek reikia, o energetikos efektyvumo specialistus dalintis gerąja praktika“, – sakė V. Žukauskas.

Konferenciją „Energetinio efektyvumo sprendimai – kelias verslo konkurencingumui“ organizuoja elektros skirstymo bendrovė LESTO ir dienraštis „Verslo žinios“.

GRYNAS.lt primena, kad pernai metais racionaliausiai energiją naudojančia įmone paskelbta „Dzūkijos vandenys“, „Žaliuoju ambasadoriumi“, kitaip tariant, žmogumi, kuris daugiausiai įmonėje prisideda prie racionalaus energijos resursų taupymo, išrinkta Jurgita Šakienė iš bendrovės „AQ Wiring Systems“, o specialų apdovanojimą už energijos taupymo paslaugų teikimą kitiems gavo įmonė „Energus“.