Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai mažiau nei per valandą nuvyko į nurodytą vietą. Tik spėję atvykti pareigūnai pastebėjo vieną pilietį, kuris iš kukurūzų lauko tempė jau nebegyvą, bet vis dar kelių šunų kandžiojamą šerną.

Nieko nelaukdami valstybiniai aplinkos apsaugos pareigūnai, nepastebėti brakonierių, apsupo kukurūzų lauką. Į pagalbą buvo iškviesti Raseinių PK policijos pareigūnai, kadangi pagal pirminę informaciją buvo nurodyta, jog gali būti naudojami nelegalūs ginklai. Taip pat į pagalbą valstybiniams ir neetatiniams aplinkos apsaugos pareigūnams atvyko ir MK „Verdenės“ medžiotojai, kurių medžioklės plotuose buvo taip įžūliai brakonieriaujama.

Sutelkus gausias pajėgas buvo sulaikyti du brakonieriai, kurie šunų pagautus ir sužalotus šernus pribaiginėjo peiliu. Jiems neteisėtoje medžioklėje talkino septyni šunys: dvi rusų europinės laikos, dvi vakarų Sibiro laikos, trumpaplaukis foksterjeras bei du koviniais šunimis laikomi amerikiečių stafordšyro terjerai.

Gaila, tačiau vienas iš brakonierių paspruko, tik jam atsakomybės išvengti nepavyks, nes bėgdamas nuo pareigūnų pametė savo piniginę. Šerno krauju sutepta piniginė buvo rasta šalia neteisėtai sumedžiotų ir melioracijos griovyje paslėptų dviejų šernų. Įdomi smulkmena, kad piniginės savininko automobilyje, kuri buvo palikta prie minėto kukurūzų lauko, buvo rasti net keli pakeliai prieskonių žvėrienai. Matyt, žmogeliui labai norėjosi mėsos.

Už neteisėtai sumedžiotus du šernus šiems piliečiams gresia iki 1 737 eurų bauda. Pažeidėjams taip pat teks atlyginti daugiau nei 1740 eurų žalą gamtai. Iš šių žiaurių brakonierių taip pat konfiskuoti visi neteisėtoje medžioklėje naudoti šunys.