Sausio 27 d. apie 15 val. Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcija iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos pranešimų priėmimo centro gavo pranešimą, kad Elektrėnų sav., ant Elektrėnų marių ledo pastebėti du asmenys, žvejojantys tinklais.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, operatyviai reaguodami į pranešimą, surengė pasalą brakonieriams.

Apie 16 val. pareigūnai ant ledo pastebėjo du asmenis, kurie tuo metu jau traukė tinklą. Neilgai trukus tinklas su žuvimis jau buvo ant rogučių ir brakonieriai drąsiai žingsniavo link automobilio, kur jų jau laukė pareigūnai.

Sulaikyti Vilniaus aplinkosaugininkams gerai pažįstami po kelis kartus bausti Elektrėnų savivaldybės gyventojai I. K. ir A. U. Po storu Elektrėnų marių ledu I. K. kartu su A. U. buvo pastatę 90 m ilgio, didelės akies tinklą, skirtą gaudyti stambioms žuvims. Neteisėtos žvejybos metu šie brakonieriai sugavo vieną karpį ir du karšius.

Už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą I. K. ir A. U. surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai, pagal LR ATPK 87 str. 3 dalį, paimtas vienas statomas tinklas, grąžtas bei ledo kirtiklis.

Pagal numatytas sankcijas I. K ir A. U. gresia bauda nuo 115 iki 289 Eur bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas, o už sugautas žuvis teks atlyginti beveik 200 Eur gamtai padaryta žalą.
Sulaikytas brakonierius