Medžiotojų ir žvejų draugijos Kupiškio skyriaus „Ąžuolo“ medžiotojų kolektyvo medžiotojai informavo Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnus, kad pavakare Kupiškio rajone, Subačiaus seniūnijoje, jų medžioklės plotų vieneto ribose, pamiškėmis, prie geležinkelio linijos Šiauliai – Rokiškis, ties Paprūdžių kaimu, važinėja nematytas visureigis.

Įvykio vietoje, ties „Ąžuolo“ ir „Sakalo“ medžioklės plotų vienetų riba Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai sulaikė kaimyninio, „Sakalo“ medžiotojų kolektyvo medžiotoją J. M. ir jo svečią, taip pat medžiotoją, A. R.

Minėti medžiotojai pareigūnus tikino, kad jie važinėjo kaimynų pamiškėmis, nes neradę patogios vietos visureigiui apsisukti, o ginklai, pasak jų, buvę dėkluose.

Patikrinus medžioklei būtinus dokumentus nustatyta, kad medžiotojas J. M. neturi su savimi medžiotojo bilieto, leidimo ginklui, nors medžioja su medžiokliniu šautuvu, o be to yra neblaivus (alkotesteriu jam nustatytas 0,56 promilių girtumas).

Medžioklės vadovui už netinkamą medžioklės vadovo pareigų vykdymą, o medžiotojui už medžioklės taisyklių pažeidimus, surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai.

Iš medžiotojo J. M. paimtas medžioklinis graižtvinis šautuvas ir pristatytas į Panevėžio apskrities vyriausiąjį policijos komisariato Kupiškio rajono policijos komisariatą.