Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Molėtų rajono agentūros pareigūnai tikrino, kaip laikomasi Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių reikalavimų. Liminėlio, Saločio ežeruose patikrinti 9 žvejai mėgėjai, kurie žvejojo nepažeisdami taisyklių.

Reido metu į pareigūnų akiratį pateko jau temstant į Gruodžių ežerą išplaukusi valtis. Keista pasirodė tai, kad žvejai mėgėjai spiningauti susiruošė tamsiu paros metu. Buvo nutarta kurį laiką situaciją stebėti. Visai netrukus paaiškėjo, kad žvejams meškerė buvo reikalinga tinklams užkabinti. Jos pagalba išsitraukę tris statomus tinklus piliečiai R. U., D. D. grįžo į krantą, kur ir buvo sulaikyti. „Žvejai“ teisinosi, kad tinklais žvejojo pirmą kartą ir tik dėl to, jog nesenai namuose išsikasė kūdrą, kurią norėjo ją įžuvinti.

Tačiau pasiteisinimai, kad ir kokie jie bebūtų, nepadėjo. Abiems pažeidėjams surašyti administracinių teisės pažeidimo protokolai ir bus paskirtos baudos pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuo 115 iki 289 eurų su tinklų ir valties konfiskavimu. Už neteisėtai sugautas dvi lydekas, vieną ešerį (0,1 kg), vieną lyną teks atlyginti gamtai padarytą 383,54 eurų žalą.