Utenos RAAD Ignalinos agentūros aplinkosaugininkai gavo informaciją, kad Ignalinos rajone, Aukštaitijos nacionaliniame parke, Siūrių pusiasalyje, yra paspęstos kilpos medžiojamiems gyvūnams gaudyti. Patikrinę nurodytą vietą, pareigūnai aptiko 5 paspęstas kilpas.

Vasario 3 d. pavakary buvo pastebėtas asmuo, einantis į minėtą pusiasalį. Nuspręsta šį asmenį patikrinti. Pareigūnų nuojauta neapgavo. Prie paspęstos kilpos buvo sulaikytas aplinkosaugininkams gerai žinomas pilietis – Strigailiškio k. gyventojas E. P. Sulaikymas įvyko, kai minėtas pilietis į kuprinę įsidėjo kilpa sugautą mangutą.
Sulaikytas brakonierius

Pažeidėjui, nesilaikiusiam Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių, surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 85 str. 7 d. Iš pažeidėjo paimti šie įrankiai: penkios kilpos žvėrims gaudyti, peilis, replės. Administracinė byla bus perduota nagrinėti į Ignalinos rajono apylinkės teismą. Už šį pažeidimą gali būti paskirta bauda nuo 579 iki 1737 eurų.

Toks pat pažeidimas buvo užfiksuotas ir sausio 5 d. Gavę informaciją, kad pilietis Vidiškių miške tikrina kilpas, Ignalinos agentūros pareigūnai nuvyko į nurodytą vietą ir sulaikė Ignalinos rajono Vidiškių k. gyventoją V. R., kuris prisipažino pastatęs 6 kilpas žvėrims gaudyti ir jas tikrino. Iš šio piliečio paimtos naudotos kilpos, skirtos stambiems žvėrims (briedžiams, elniams) gaudyti, o surašytas ATP protokolas už neteisėtą medžioklę kilpomis pagal ATPK 85 str. 7 d. bus perduotas Ignalinos apylinkes teismui. Pažeidėjui gali būti skirta nemenka piniginė bauda.