Atlikus patikrinimą buvo nustatyta, kad pilietis A. J. jam priklausančiame ūkiniame pastate laiko tris šernus. Sodybos šeimininkas tikino šiuos gyvūnus laikantis kaip puošmeną. Leidimo laikyti laukinius gyvūnus sodybos šeimininkas pateikti negalėjo.

Tačiau aplinkosaugininkai laukinių gyvūnų laikytojui, neturinčiam reikiamo leidimo, jokių išlygų pažadėti negalėjo. Piliečiui A. J. dėl nustatytų pažeidimų taikyta bauda. Savo ruožtu Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnas piliečiui A. J. nurodė nelaisvėje laikomus šernus nedelsiant sunaikinti.

Regiono aplinkos apsaugos departamento prie Aplinkos ministerijos išduotą leidimą laikyti nelaisvėje laukinius gyvūnus privalu turėti. Laukinių gyvūnų naudojimo taisyklėse ir Laukinės gyvūnijos įstatyme numatyta, kad be leidimo laikyti laukinius gyvūnus, nesvarbu, ar tai būtų stručiai, ar vėžliai, ar danieliai, ar šernai, griežtai draudžiama. Už tai gresia administracinė atsakomybė ir bauda nuo 57 iki 115 Eur. Be to, tokie gyvūnai visuomet konfiskuojami.