Iš savivaldybių gaunama vis daugiau nusiskundimų apie vilkų daromą žalą. Kai kuriuose savivaldybėse (Biržų, Kupiškio ir kt.) registruojama žala sparčiai didėja, kyla pavojus, kad minėtose savivaldybėse gali pritrūkti lėšų kompensacijoms.

„Mane neramina vis didėjantis pranešimų skaičius apie vilkų daromą žalą. Taip pat būtina atsižvelgti į kylančias diskusijas dėl vilkų apskaitos duomenų patikimumo. Reikia dar kartą peržiūrėti, kaip yra vykdoma apskaita ir iš naujo įvertinti situaciją“, – sako aplinkos ministras V. Mazuronis.

Todėl Aplinkos ministerija nusprendė peržiūrėti patvirtintą vilkų sumedžiojimo limitą 2013–2014 m. medžioklės sezonui. Valstybinei miškų tarnybai pavesta pateikti išsamią informaciją apie vilkų apskaitą, nes iki šiol Aplinkos ministerijai buvo pateikta tik informacija apie minimalų vilko populiacijos individų skaičių. Siekiama sužinoti, kokia galėtų būti maksimali arba vidutinė plėšrūnų populiacija.

Svarstant, ar keisti nustatytą medžioklės limitą taip pat bus įvertintas ir vilko populiacijos gausėjimas kaimyninėse valstybėse, galima jų migracija iš Latvijos ir Baltarusijos bei kasmetinis prieaugis, į ką iki šiol nebuvo pakankamai atsižvelgta.

Aplinkos ministerijai buvo pateiktas galimas mažiausias vilkų skaičius Lietuvoje – 208 vilkai.