Klaipėdos RAAD Tauragės r. agentūros pareigūnai gavo telefoninį pranešimą dėl galimo brakonieriavimo Šilalės rajone, Košių kaimo pamiškėse. Gautos informacijos patikrinimui 2015 m. gegužės 17 d. kartu su neetatiniu aplinkos apsaugos inspektoriumi suorganizuotas reidas.

Reido metu apžiūrėjus minėtas pamiškes, rasta gyvūnų viliojimo vietų. Prie vienos iš jų matėsi šernų lankymosi veiklos žymės, todėl buvo nutarta surengti pasalą. Stebint pasirinktą pievą apie 20.30 val. pasirodė pamiške važiuojantis maskuojančios žalios spalvos visureigis. Iš visureigio išlipo pilietis, kuris iš automobilio išsiėmęs ginklą, pasidėjo jį ant atsivežto dvikojo stovo ir per optinį taikiklį pradėjo stebėti laukymę, kurioje buvo pripilta kukurūzų šernams vilioti.

Maždaug po valandos nutarta patikrinti vykdomos medžioklės teisėtumą. Prisiartinus prie anksčiau stebėtos vietos rastas pilietis L. J., kuris su išimtu iš dėklo ginklu vaikščiojo pamiškėje esančiame vasarojaus lauke. Patikrinus nustatyta, kad ginklas yra užtaisytas. Paprašius pateikti medžioklei reikalingus dokumentus, buvo pateiktas tik medžiotojo bilietas, kitų medžioklei reikalingų dokumentų vyras neturėjo.

Todėl pil. L. J. dėl medžioklės neturint medžioklės lapo ir leidimo ginklui nešiotis surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 85 str. 5 d. ir 85 str. 1 d. Taip pat paimtas graižtvinis ginklas „Remington“ su optiniu taikikliu „Buchnel“, medžiotojo bilietas, trys vnt. šovinių, dėklas nešiotis ginklui. Pažeidėjui gresia bauda nuo 579 Eur iki 1448 Eur su medžiojimo teisės atėmimu nuo vienerių ir penkių metų. Visa medžiaga perduota teismui, o ginklas Tauragės AVPK.