Numato ir kilogramus, ir žuvų dydžius

Šiais pakeitimais sušvelninta daug diskusijų kėlusi nuostata, leidžianti vienam žvejui, žvejojančiam iš valties ar laivo, naudoti tik 2 žvejybos įrankius. Šis apribojimas nebetaikomas žvejojant iš inkaru ar kitomis priemonėmis sustabdytos vandens transporto priemonės, tokiu atveju leidžiama kaip įprasta naudoti 4 įrankius.

Nustatyta, kad vienos žvejybos metu vienam žvejui iš viso leidžiama sugauti 5 kg žuvies, į šį svorį įskaičiuojant ir tas žuvis, kurių sugavimo limitas taisyklėse nurodytas vienetais (tokias kaip lydeka, sterkas, salatis ir kt.). Žvejojantieji Kuršių mariose kaip ir anksčiau galės sugauti 7 kg žuvies. Sugautą laimikį kiekvienas žvejys turi laikyti atskirai.

Patikslinus minimalius leidžiamų sugauti žuvų dydžius, juos lengviau atsiminti: galima gaudyti ne mažesnius kaip 30 cm kiršlius, šapalus, meknes ir marguosius upėtakius, ne mažesnius kaip 40 cm karpius, baltuosius amūrus ir plačiakakčius, ne mažesnes kaip 45 cm lydekas, vėgėles, ūsorius ir sterkus, ne mažesnius kaip 55 cm salačius.

Siekiant efektyviau saugoti migruojančias lašišas ir šlakius, buvo patvirtintas upių ruožų, kuriuose mėgėjų žvejyba uždrausta nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d., sąrašas.

Aktualu povandeninės žūklės mėgėjams

Daugiausia pakeitimų sulaukė povandeninės žūklės mėgėjai. Povandeninė žvejyba priskirta limituotai žvejybai ir ji leidžiama Alaušo, Asvejos, Baltųjų Lakajų, Didžiulio (Daugų), Drūkšių ir Vištyčio ežeruose bei Elektrėnų mariose. Šiuose vandens telkiniuose povandeninę žūklę galima vykdyti tik turint žvejo mėgėjo kortelę, kurią galima įsigyti per Aplinkosaugos leidimų informacinę sistemą (ALIS). 
Citata
Nustatyta, kad vienos žvejybos metu vienam žvejui iš viso leidžiama sugauti 5 kg žuvies, į šį svorį įskaičiuojant ir tas žuvis, kurių sugavimo limitas taisyklėse nurodytas vienetais (tokias kaip lydeka, sterkas, salatis ir kt.)

Viena žvejo mėgėjo kortelė galioja visuose povandeninės žvejybos vandens telkiniuose. Jos kaina – 10 Lt parai, 30 Lt savaitei, 50 Lt mėnesiui. Įprastai mėgėjų žvejybai (ne povandeninei) visuose išvardintuose vandens telkiniuose užtenka turėti žvejo mėgėjo bilietą.

Kaip ir anksčiau, povandeninę žvejybą taip pat galima vykdyti išnuomotuose vandens telkiniuose, turint tokią teisę patvirtinantį, nuomininko išduotą leidimą.

Povandeninei ungurių žūklei galima naudoti ir dvišakius bei daugiašakius strėlių antgalius, o gaudant kitas žuvis – tik vienšakius.Detalius reikalavimus povandeninei žvejybai rasite limituotos žvejybos tvarkoje.