Pasaulis apie tokią pietvakarių Japonijos miestelio tradiciją sužinojo tik 2009-aisiais metais, kai buvo pademonstruotas dokumentinis filmas „Įlanka“ („The Cove“).

„Delfinų medžioklės sezonas prasideda šiandien (rugsėjo pirmąją, - red. past.) ir truks iki vasario“, - teigė Taidžio žvejų asociacijos atstovas. Jis pridūrė, jog tą pačią dieną prasidedantis paprastųjų grindų (banginiams priskiriami jūrų žinduoliai, - red. past.) medžioklės sezonas truks iki Balandžio mėnesio. Vis tik įlankoje šiuo metu siaučia nepalankūs orai. Dėl jų medžioklė šiandien nevyks, tačiau tai reiškia, jog ji bus nukelta tik vieną dieną.
Protestas prieš delfinų žudynes Tokijuje

Jis taip pat patvirtino, jog į Taidžį jau yra atvykęs būrys aplinkosaugos aktyvistų, pasiruošusių stebėti ir filmuoti barbarišką medžioklę.

Praėjusiais metais grupelė aplinkosauginės organizacijos „Sea Shepherd“ („Jūros aviganis“) aktyvistų, pasivadinusių „Įlankos sargais“ („Cove guardians“, - angl.) pradėjo medžioklę transliuoti tiesiogiai internetu, kad bet kuris pasaulio internautas galėtų stebėti, kas dedasi Taidžyje.
Protestas prieš delfinų žudynes Tokijuje

Kiek anskčiau ši medžioklė buvo atkreipusi ir aukštus postus užimančių JAV atstovų dėmesį. JAV ambasadorė Japonijoje Caroline Kennedy pasipiktino tokios medžioklės „nehumaniškumu“.

Vis tik Japonijos valdantieji visus argumentus atremia sakydami, kad tokia medžioklė – sena tradicija, o medžiojamos rūšys nėra nykstančios ar saugomos.
Citata
Vis tik kritikai priduria, kad delfinų ir kiaulių skerdimo negalima lyginti, delfinų mėsa dėl vandens užterštumo savyje turi sunkiųjų metalų, vienas iš jų – gyvsidabris. Be to, ši medžioklė atsiperka tik todėl, kad dalis sugautų delfinų gyvi parduodami vandens parkams ar kitoms vietoms, kur vėliau tampa „klounais“ turistų masėms.
Teigdami, kad Vakarų valdančiųjų teiginiai yra veidmainiški, jie primena tūkstančius karvių, kiaulių ir avių, paskerdžiamų kitose šalyse, siekiant patenkinti jų gyventojų maisto poreikius.
Protestas prieš delfinų žudynes Tokijuje

Vis tik kritikai priduria, kad delfinų ir kiaulių skerdimo negalima lyginti, delfinų mėsa dėl vandens užterštumo savyje turi sunkiųjų metalų, vienas iš jų – gyvsidabris. Be to, ši medžioklė atsiperka tik todėl, kad dalis sugautų delfinų gyvi parduodami vandens parkams ar kitoms vietoms, kur vėliau tampa „klounais“ turistams linksminti.

Sekmadienį Tokijuje aktyvistai surengė protestą teigdami, jog tokios medžioklės kenkia Japonijos tarptautinei reputacijai.