Policija areštavo Bankoko gyvūnų parduotuvės vadovą po to, kai jo sandėlyje aptiko 14 liūtų albinosų, kontrabandos būdu atgabentų iš Afrikos. Ir tai – toli gražu ne viskas. Čia šmirinėjo gausybė pasaulyje saugomų gyvūnų – paukščių, surikatų, kapucinų genties beždžionių bei kitų egzotinių rūšių gyvūnų, pranešė vietinis policijos departamento pulkininkas Ekas Ekasartas.

Policijos pareigūnų teigimu, 41-erių metų parduotuvės savininkui Moontriui Boonpromonui už egzotinių gyvūnų bei skerdienos laikymą savo sandėlyje prašoma skirti 40 tūkstančių batų (beveik 3400 litų) baudos bei įkalinimą ketveriems metams.

Montris turėjo gyvūnų parduotuvėlę nesenai atsinaujinusioje Chatuchako turgavietėje ir jau anksčiau yra teistas bei pripažintas kaltu dėl laukinių gyvūnų kontrabandos.

Vyras tikino, jog liūtai albinosai buvo įvežti legaliai ir netrukus turėjo iškeliauti į zoologijos sodą šiaurės pietuose. Tačiau jis negalėjo pareigūnams paaiškinti, kodėl sandėlyje tėra 14 liūtų, kai dokumentuose rašoma, jog įvežti 16.
Egzotiškas jaučiaragis buvo sugrūstas į dėžę ir paruoštas transportavimui (Asociatyvi nuotr.)

Negana to, rastas jaučiaragis (egzotiškas paukštis, - red. past.) ir leopardas – abu supakuoti į dėžes ir parengti vežti pirkėjams.

Tailandas garsėja kaip tarptautinės nelegalios prekybos saugomomis ir retomis rūšimis centras.

Ši šalis yra pasirašiusi konvenciją, kuria pasižadėjo kontroliuoti tarptautinę prekybą nykstančiomis rūšimis. Tačiau vienas „bet“ - Tailando nykstančiomis rūšimis. Kitų šalių nykstančių gyvūnų Tailando įstatymai nesaugo.

„Stebėjome šią vietą kelias dienas, nes gavome nusiskundimų iš kaimynų apie laukinių gyvūnų skleidžiamą triukšmą, - kalbėjo pulkininkas E. Ekasasrtas.

Visi gyvūnai buvo konfiskuoti ir perduoti laukinės gyvūnijos bei aplinkosaugos departamentui.