Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai GRYNAS.lt teigė intensyviai rinkę informaciją apie galimai vykdomą neteisėtą žvejybą statomais tinklais Dysnų ežere. Kai tapo aišku, kad tokia žvejyba tikrai vykdoma, pareigūnai ketvirtadienio popietę išvyko prie minėto vandens telkinio. Dysnų ežeras - vienas didžiausių mūsų šalyje. Jo ilgis beveik 10 km., o plotis vietomis viršija 3 km., todėl surasti tinklus, nežinant jų pastatymo vietos, beveik neįmanoma.

Aplinkosaugininkai įtarė, kad neteisėtai žvejojantys asmenys jiems turi būti gerai žinomi du piliečiai iš Moliakalnio kaimo. Pareigūnai teigė, kad pastarieji yra daug kartų bausti už tokią veiklą, todėl kaip įmanydami stengiasi išvengti akistatos su pareigūnais.
Brakonierių laimikis
Aplinkosaugininkai turėjo informaciją, kad kai šie piliečiai tikrina ar stato tinklus, jų darbą saugo privažiavimus prie ežero ir jų sodybų kontroliuojantis automobilis, o prie geležinkelio pervažos būna dar vienas asmuo. Tinklų pastatymo vietas šie patyrę pažeidėjai pasižymi GPS prietaisu, o ekečių išdėstymas tik jiems težinomas. Esant tokiai situacijai, sulaikyti šiuos pažeidėjus su įkalčiais aplinkosaugininkams tikrai nėra paprasta.
Brakonierių laimikis

Prieiti prie namų nepastebėtiems neįmanoma, o esant tokiems atstumams ant ežero, per minutę ir sniego motociklu iki jų nespėsi, o tiek laiko užtenka, kad visi įkalčiai dings po ledu. Tą vakarą pareigūnams, pėsčiomis sukorus ne mažą atstumą, pavyko nusėlinti prie numanomos tinklų pastatymo vietos. Tamsoje buvo užfiksuoti ir du asmenys, jau tikrinantys tinklus.

Užklupti tamsoje ir tirštame rūke pažeidėjai nespėjo atsikratyti įkalčiais. Neteisėtai sugautos 2 lydekos, sterkas ir du karšiai liko ant ledo. Taip atsitiko ir su nebaigtu statyti 50 m ilgio tinklu. Dar trys skirtingose vietose perstatyti tinklai taip pat buvo surasti ir ištraukti. Du iš jų buvo beveik po 100 m ilgio, trečias – apie 50 m.

„Paimtos ir neteisėtos žvejybos priemonės – peikena, samtis ir apie 100 m kaproninės virvės. Kaip ir buvo manyta, neteisėtą žvejybą vykdė Moliakalnio kaimo gyventojai S. N. ir V. B. Jiems surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai, paimti neteisėtos žvejybos įrankiai ir priemonės. Už neteisėtai sugautas žuvis padaryta žala gamtai viršija 600 eurų, kurią teks atlyginti. Bus skirtos ir administracinės baudos", - teigė aplinkosaugininkai.