Sausio 24 d. aplinkosaugininkai nuvyko ant užšalusio Trakų rajone esančio Švenčios ežero. Patikrinus du asmenis - A. D. ir J. T. - paaiškėjo, kad jie žvejojo dviem skrituliais ir dviem šakotinėmis naudodami masalui gyvą žuvelę. Jiems už tai buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. ir paimti žvejybos įrankiai bei priemonės. A.D. ir J. T. gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 115 iki 289 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.

Sausio 25 d. Vilniaus rajone, Šatrininkų tvenkinyje, buvo patikrintas asmuo M. M., kuris žvejojo dviem skrituliais, masalui naudodamas gyvą žuvelę. Jam buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d.

Vėliau aplinkosaugininkai apsilankė Elektrėnų savivaldybės Katiliškių ežere, kuriame pilietis V. Č. žvejojo su 15 skritulių naudodamas masalui gyvą žuvelę. Jam taip pat buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. ir paimtas grąžtas ledui. V.Č. gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 115 iki 289 eurų bei pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimas.
Aplinkosaugininkai sučiupo nemažai pažeidėjų

Devyniems žvejams mėgėjams buvo surašyti protokolai pagal LR administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 1 d. už žvejybą be mėgėjų žvejybos leidimo, suteikiančio teisę žvejoti tame vandens telkinyje ir taip pat dėl to, kad neturėjo priemonių, kuriomis pasinaudojus būtų galima įlūžus išlipti ant ledo – dviejų lanksčia jungtimi sujungtų smaigų. Jiems gresia administracinė atsakomybė, bauda nuo 7 iki 58 eurų.